2010-

Kiinni nykyaikaan
Sosiaalinen media tuli vuonna 2010 mukaan myös yhdistyksen toimintaan. Sähköpostia oli käytetty jo kauan aikaa ja kotisivuja, mutta nyt opeteltiin välittämään tietoa somessa. Yhdistys oli vuoteen 2018 mennessä saanut Facebook-sivulleen SFC-Helsinki 228 tykkääjää, minkä katsottiin olevan hyvä saavutus yhdistykselle jolla ei ole omaa aluetta. Twitteriin ja Instagramiin yhdistys ei vielä liittynyt.
Yhdistyksen kotisivuilla vierailtiin edelleen ahkerasti, etenkin sen jälkeen, kun jäsenlehti Vankkuri-Uutiset päätettiin vuonna 2017 julkaista kotisivuilla näköislehtenä.

Yhdistyksen hallitus vaihtoi vuonna 2013 tilitoimistoksi Acquit Oy:n ja vuonna 2014 siirryttiin käyttämään Fivaldi-kirjanpito-ohjelmaa. Yhdistys siirtyi siten myös kirjanpidon osalta nykyaikaan.
Yhdistys solmi vuonna 2013 asianajotoimisto Legistumin kanssa sopimuksen vastikkeettomasta lakiavusta jäsenistölle, sillä lakiapua tuntui tarvitsevan melkein joka asiassa.

Toimitilat ja omaisuus
Vuosikymmen toi muutoksia toimistolla vuodesta 1989 olleeseen jäsenpalveluun. Yhdistyksen toimistonhoitaja Nita Hauhia irtisanoutui ja yhdistyksen hallitus totesi, ettei jäsenpalvelu enää internetaikakautena ollut tarpeellista. Toimistonhoitajan tehtävät siirrettiin vuonna 2012 toimistonhoitajan irtisanouduttua yhdistyksen sihteerille, mutta myöhemmin tehtäviä jaettiin myös muille hallituksen jäsenille.
Toimiston jäsenpalvelu lakkautettiin siis 8.2.2012 ja puhelinpalvelu 31.12.2013. Viimeinen puhelinpäivystäjä oli Matti Lipasti. Yhdistyksen sihteeri hoiti puhelinta 1.1.2014 lähtien aina vuoden 2018 marraskuuhun, jolloin yhdistyksen puhelinnumero lakkautettiin.
Jäsenasiat hoidettiin jatkossa sähköpostitse.

Intiankadun kiinteistössä tehtiin putkiremontti vuonna 2013. Yhdistyksen hallitus totesi remontin valmistuttua, että myös omat toimitilat kaipasivat parannusta. Toimistolle uusittiin lattiat ja kokoustilan katto, jonka lisäksi huoneet maalattiin ja tiloihin hankittiin uudet kalusteet. Osa remonttitarvikkeista ja uusista kalusteista saatiin lahjoituksina jäseniltä. Vanha kokouspöytä tuoleineen säilytettiin.
Hallitus ja toimikunnat kokoontuivat putkiremontin aikana toimihenkilöiden kodeissa, työnantajien tiloissa sekä Vantaan yhdistyksen tiloissa Myyrmäessä.
Lehtitoimikunta pääsi 8.12.2014 ensimmäisenä kokoontumaan toimistolla remontin jälkeen.
Toimiston remontti saatiin lopullisesti valmiiksi vasta vuoden 2016 lopussa.

Yhdistyksen sähkökalustoa uusittiin vuonna 2013, sillä vanha kalusto oli palvellut yhdistystä vuodesta 1988. Hankkeen kustannusarvio oli 16.000 euroa. Yhdistyksen hallitus anoi liitolta toiminta-avustusta hankkeen kustannuksia varten, mutta liittohallitus hylkäsi anomuksen.

Yhteiset kalustohankinnat jatkuivat Espoon yhdistyksen kanssa, kun yhdistykset vuonna 2014 hankkivat yhteisen defibrilaattorin.

Toimistolle yritettiin 10.10.2015 murtautua keittiön ikkunan kautta. Tekijät käyttivät irrallaan olevaa pyörätelinettä tikkaina, mutta eivät onnistuneet rikkomaan ikkunoita eivätkä siten pääsemään sisään. Tekijät jäivät välittömästi kiinni.
Seuraavat pahantekijät onnistuivat hommissaan, sillä toimistolle tehtiin murto viikonloppuna 8.-9.4.2017. Varkaat olivat taitavasti tulleet sisään takaoven kautta ja vieneet mennessään videotykin, kameran, tietokoneen, postimerkit ja muutaman huomionosoituksen. Varkaat olivat toimineet erittäin siististi, sillä vain kaapin ovet oli jätetty auki. Poliisi ei tavoittanut tekijöitä. Yhdistys ryhtyi tämän jälkeen toimenpiteisiin, jotta murtoja ei enää tulisi.

Ainutlaatuisia jäseniä
Vuoden 2012 sääntömääräinen syyskokous kutsui yhdistyksen jäsenen Göran Wolffin yhdistyksen kunniajäseneksi. Wolffista tuli siten ainoa karavaanari, joka oli kahden yhdistyksen kunniajäsen, sillä Wolff oli jo aiemmin kutsuttu Espoon yhdistyksen kunniajäseneksi.
Vuoden 2012 Ekaanareiksi valittiin yhdistyksen jäsen Juhani Peteri ja vuoden 2017 Ekaanariksi yhdistyksen jäsen Timo Aho.
Ahon puoliso Armi Ylikorpi oli vuonna 2007 valittu vuoden Ekaanariksi ensimmäisenä Espoon yhdistyksen ulkopuolisena henkilönä. Aho ja Ylikorpi olivat vuoteen 2018 mennessä ainoa pariskunta joka oli saanut edellä mainitun kunnianosoituksen erikseen.

Aktiivista ajotaitoa
Tällä vuosikymmenellä panostettiin hyvin paljon jäsenten ajotaidon kehittämiseen ja valtakunnalliseen karavaanarin taitoajoon. Ensimmäiset jatkomestarimerkit suoritettiin vuonna 2010 Elis Bussmanin, Timo Lambergin ja Jorma Venemiehen toimesta. Jatkomestarimerkkejä, jotka myöhemmin tunnetaan nimellä Suurmestarimerkki, onkin suoritettu vuosittain ahkerasti.
Jatkomestarimerkkinä suoritettava Suurmestarimerkki säilyi liiton valikoimassa yhdistyksen vuonna 2015 tekemän aloitteen ansiosta.
Yhdistys myös koulutti edelleen ahkerasti jäseniään ajotaidon osalta. Timo Aho, Kari Harjumaaskola ja Juhani Peteri suorittivat yhdistyksen jäsenistä ensimmäisinä Karavaanarin ajokorttikurssin. Karavaanarin ajokortin on tuon ensimmäisen vuoden jälkeen suorittanut moni yhdistyksen jäsen.

Yhdistyksen Caramba-kuljettajat Elis Bussman, Ilari Lepola ja Timo Aho ajoivat vuoden viimeisessä osakilpailussa Porissa 7.9.2013 historialliseen kolmosvoittoon. Porin raviradalla järjestettiin tapahtuman yhteydessä myös yhdistelmän peruutusennätyskisa, jossa Bussmanille kirjattiin nopein aika 2.15,91.
Yhdistyksen Caramba-kuljettajat ottivat vuoden 2014 Caramba Cup:n lopputuloksissa historiallisen kolmoisvoiton järjestyksessä Elis Bussman, Ilari Lepola ja Janne Kallio.
Kolmoisvoittoja on sittemmin tullut muitakin niin osakilpailuissa kuin Cup-lopputuloksissa.
Carambaa on saanut vuodesta 2015 lähtien ajaa myös matkailuautolla. Yhdistyksestämme Juhani Peteri ja Kristian Rehnfors osallistuivat kyseisenä vuonna matkailuautosarjaan ja Kari Härkönen osallistui viimeiseen osakilpailuun matkailuautollaan. Historian ensimmäisen matkailuautosarjan voiton vei Juhani Peteri.

Jäsenistön liikennekasvatusta ja ajotaitoa edistettiin myös toimistolla vuodesta 2016 järjestetyillä liikenneaiheisilla keskusteluilloilla. Keväiset ajoharjoittelutapahtumat kuuluivat luonnollisesti yhdistyksen vuosiohjelmaan.

Sopimusalueet
Yhdistyksen sopimusalueina toimivat Kultahiekka Lohjalla ja Pääkslahti Vihdissä.
Vihdin alueen omistaja Ismo Lemmetti menehtyi 30.7.2018 ja aluesopimus raukesi. Yhdistys neuvotteli alueen 1.11.2018 lähtien vuokranneen Pääkslahden karavaanarit ry:n kanssa uudesta aluesopimuksesta ja sopimus allekirjoitettiin 10.12.2018.
Alhovuoren alue lähestyi yhdistystä vuonna 2010 useaankin otteeseen tavoitteenaan saada käyttösopimus aikaiseksi. Yhdistyksen hallitus ei kuitenkaan ollut halukas solmimaan uutta sopimusta alueen kanssa.
Yhdistykselle tarjottiin myös muita lähiseudulla olevia alueita niin vuokralle kuin omistukseen, mutta alueet olivat joko suojeltuja tai huonossa kunnossa jonka vuoksi niitä ei edes harkittu ns. omaksi alueeksi.

Treffitoiminta
Treffejä järjestettiin resurssien mukaan. Vuosikymmeneen mahtuu kaikenlaisia treffejä, kuten uusien jäsenten treffejä. Vuonna 2015 järjestettiin muutaman toimihenkilön idean innoittamana Sirkustreffit Pääkslahdessa, jonne saatiin Sirkus Caliba esiintymään.
Yhdistyksen ja Pääkslahden aluesopimuksen 40-vuotisjuhlia juhlittiin vuonna 2017 Pääkstock-rokkitreffien merkeissä; pääesiintyjinä olivat Kuudes joulukuu-orkesteri ja Bridge of Rock-yhtye. Rokkitreffien idea syntyi sekin muutaman toimihenkilön ideasta.
Pilkkikisaperinne elvytettiin vuonna 2016, kun yhdistys järjesti maaliskuiset pilkkikisat Messilässä. Edellisistä kisoista olikin vierähtänyt tovi jos toinenkin, sillä ne järjestettiin vuonna 1993. Pilkkikisat ovat nyt yhdistyksen toimintatoimikunnan tapahtumaluettelossa toistaiseksi.
Yhdistys avusti Espoon yhdistystä useiden Sappeen-treffien järjestelyissä sekä yhdistyksen 40-vuotisjuhlien järjestelyissä vuonna 2015.
Yhdistys osallistui lisäksi aktiivisesti ESMY:n treffien järjestelyihin vuosina 2011, 2013 ja 2016. Hyväntekeväsisyystreffien järjestäminen laitettiin yt-alueen toimesta jäihin vuoden 2016 treffien jälkeen.
Yhdistyksen jäsenet olivat myös aktiivisesti mukana neljän kansainvälisen tapahtuman järjestelyissä: Nuoriso FICC Rally vuonna 2011 Helsingissä, NCT 2013 Turussa, FICC Rally vuonna 2014 Porissa ja NCT 2017 Kokemäellä.
Vuosikymmen toi mukanaan myös toimistolla järjestettävät keskusteluillat. Aiemmin mainittujen liikenneaiheisten keskusteluiltojen lisäksi saatiin luennoitsijoita kertomaan matkailusta niin kotimassa kuin ulkomailla, turvallisuudesta sekä järjestötoiminnasta.
Yhdistyksen muutama aktiivinen nainen ehdotti ns. Nipsukerhon perustamista. Yhdistyksessä alkoi siten vuonna 2016 kerhotoiminta, kun Nipsukerho alkoi kuukausittain järjestää askartelu- ja käsityöiltoja toimistolla. Kerhon toiminta sai julkisuutta jopa Caravan-lehdessä.

Yhteistyö ja muu toiminta
Vuosikokoukset järjestettiin vuonna 2010 ensimmäistä kertaa yhteistyökumppanin tiloissa, kun molemmat sääntömääräiset kokoukset järjestettiin Helsinki Caravan Oy:n tiloissa. Kokousten järjestämistä eri yhteistyökumppaneiden tiloissa on jatkettu tähän päivään asti.
Espoon yhdistyksen kanssa juhlittiin vuosikymmenen aikana 3.3.1998 solmitun yhteistyösopimuksen tiimoilta kahdesti. Vuonna 2013 juhlittiin sopimuksen 15-vuotisjuhlia ja vuonna 2018 sopimuksen 20-vuotisjuhlia. Toimistolla järjestettiin yhteistyön 20-vuotisten taipaleen kunniaksi avointen ovien päivä, jossa osallistujat saivat mm asiaan kuuluvan juhlavadin tarvikkeineen. Vuonna 1998 allekirjoitettu yhteistyösopimus allekirjoitettiin symbolisesti uudelleen, allekirjoittajina Marja Katavisto Helsingin puolesta ja Juha Rakkola Espoon puolesta. Yhdistysten yhteistyötoiminta oli edelläkävijänä ollut ainutlaatuista harrastuksemme piirissä.
Vantaan yhdistys ei enää vuodesta 2015 ollut mukana keväisen ajoharjoittelutapahtuman järjestelyissä. Tapahtuma järjestettiin jatkossa yhdessä Espoon yhdistyksen kanssa.

Keravan yhdistys irtautui lehtiyhteistyöstä vuoden 2016 lopussa, jonka jälkeen jäsenlehteä julkaistiin yhteistyössä Espoon ja Vantaan yhdistysten kanssa.
Vuosikymmenen aikana järjestettiin monta näyttävää joukkoajoa muiden yhdistysten tapahtumiin. Yhdistyksen Caramba-tiimi järjesti lisäksi vuonna 2018 yhdistyksen historian ensimmäiset mestaruuskilpailut Lahden yhdistyksen alueella Artjärven Vuorenmäellä.

Aika pois paljon vie
Vuosikymmen havahdutti siihen, että yhdistyksen "perusjäsenistö" alkoi vanheta ja heidän vankkurinsa pysähtyä. Yhdistyksen perimätiedon vaaliminen alkoi tuntua entistä tärkeämmältä, sillä kohta jäljellä ei olisi enää ketään jolta kysyä alkuvuosikymmenistä.
Yhdistyksen perustajajäsen Lars Elers menehtyi vuonna 2014 eikä yhdistyksellä siten enää ollut yhtään perustajajäsentä keskuudessaan.
Yhdistyksen entiset puheenjohtajat Ilkka Tapio ja Toivo Katavisto menehtyivät vuonna 2017.

VIISIKYMMENTÄ VUOTTA ON KULUNUT
Viisi vuosikymmentä on nyt takanapäin, seuraava vuosikymmen häämöttää edessäpäin.
Paljon on tapahtunut yhdistyksen olemassaolon aikana, lukemattomia henkilöitä on omalla tavallaan jättänyt merkkinsä sen toimintaan. Kymmenen vuoden päästä näemme mihin suuntaan olemme lähteneet.
Kun tapaamme matkoillamme, niin muistakaamme, että oikea karavaanihenki lähtee sydämestä; se ottaa huomioon lähimmäiset, se ei kerskaa tehdyillä töillä, se on valmis auttamaan ja toimittamaan hymyhuulin ne tehtävät järjestössämme, jotka kohdalle saapuvat.
Nyt sulkeutuu tietojen arkku tällä kertaa, mutta tarina jatkuu…..