Ajoharjoittelutapahtuma järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti Äitienpäiväviikonloppuna. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Espoon yhdistyksen kanssa Helsinki Caravan Oy:n tiloissa.

Tapahtuma keräsi koleasta säästä huolimatta paikalla runsaasti niin harjoittelijoita kuin ajotaitomerkin suorittajia. Naisille, jotka sunnuntaina uskaltautuivat ajoradalle, jaettiin järjestäjien puolesta säänkestävä kukkanen.

Ajoharjoittelutapahtuman tarkoituksena on antaa opastusta ja vinkkejä siihen, miten matkailuvaunuyhdistelmää ja matkailuautoa käsitellään. Harjoittelun pääpaino on aina sillä, mitä kukin tarvitsee. Toiset eivät ole ennen paikalle saapumista koskaan vetäneet autolla mitään perässään, toiset taas tulevat hakemaan opastusta yhdistelmän peruutuksessa. Osa on lähdössä pitkän tauon jälkeen taas vankkurilla liikenteeseen ja tulevat hakemaan tuntumaa takaisin. Eräs pariskunta oli vaihtanut vetoautoa ja tulivat tämän vuoksi testaamaan sen käyttäytymistä vetotilanteessa.
Kaikille radalle uskaltautuneiden kesken arvottiin lahjakortti, jonka arpoi Tuomas Salminen Helsinki Caravan Oy:stä. Arpaonni suosi Jaana Ekmania.

Viikonlopun aikana oli jälleen mahdollista tutustua Helsinki Caravan Oy:n tarjontaan. Autoliitto ja Kaha Oy olivat molemmat paikalla omilla pisteillään, jonka lisäksi pääsi koeajamaan sähköpyörää.

Tapahtumassa oli aiempien vuosien tapaan mahdollista suorittaa ajotaitomerkkejä.

Liiton leirintä- ja turvatoimikunta oli tehnyt päivityksiä ja muutoksia sääntöihin. Matkailuautojen ajotaitosäännöt oli uudistettu mm. osakokeiden vaikeuttamisella ja siten, että matkailuautollakin voi suorittaa suurmestarimerkin. Matkailuvaunuyhdistelmäpuolelle ja matkailuautopuolelle oli sen lisäksi tehty muutos ns. välikullan osalta – kädenpuristus on nyt vaihtunut platinamerkiksi.

Merkkisuoritusajoa kuvattiin ennen tapahtuman alkua Helsinki Caravan Oy:n sivustolle. Ajotaitomerkin näytösajoa voi käydä katsomassa tästä linkistä: https://www.facebook.com/pages/SFC-Helsinki/169283879757539?ref=hl

Ajotaitomerkkejä suorittivat seuraavat henkilöt:

Matkailuvaunuyhdistelmällä

Suurmestari Aho Timo Helsinki
  Bussman Elis Helsinki
  Tervonen Ari Helsinki
Mestari Peteri Juhani Helsinki
Kulta Björkroth Marjo-Riitta Helsinki
  Björkroth Paul Helsinki
  Sainio Jaakko Espoo
Hopea Kettunen Ari Helsinki
  Joensuu Juha-Pekka Espoo
  Punnonen Timo Sisä-Savo
  Villanen Hannu Matkailuautoilijat
Pronssi Okkonen Jorma Karkkila
  Poutanen Matti Helsinki

Matkailuautolla

Suurmestari Aho Timo Helsinki
  Bussman Elis Helsinki
  Peteri Juhani Helsinki
  Venemies Jorma Helsinki
  Wolff Göran Espoo
Mestari Björkroth Paul Helsinki
  En Anne Helsinki
Platina Kivikoski Hannu Espoo
Kulta Björkroth Marjo-Riitta Helsinki
Hopea Joensuu Juha-Pekka Espoo
  Pihlajamäki Johanna Helsinki
Pronssi Joensuu Minna Espoo
  Kettunen Anna-Liisa Helsinki
  Kettunen Ari Helsinki
  Nyyssönen Nina Vantaa
  Pehkonen Janne Helsinki
  Poutanen Matti Helsinki