Mistä on kyse?
Caramba on matkailuvaunuyhdistelmän ja matkailuauton käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä.

Caramba kilpailussa ajetaan kaksi erää, joissa on kolme ratakuviota erää kohti. Jokainen kilpailija ajaa omalla autollaan.

Vuoden Caramba Cup 2018 päättyi Kokemäellä
Vuoden 2018 Caramba Cup:n päätöskilpailu ajettiin 15.9.2018 Kokemäen keskustassa Heikki Viinikka Oy:n kentällä. Sateinen kisasää tarkoitti sitä, että vesisumu pöllysi ajokentällä ja että yleisö oli varustautunut sekä sadevaatteilla että sateenvarjoilla. SF-Caravan Kokemäen seutu ry:n toimihenkilöiden ylläpitämästä buffetista sai onneksi lämmintä juotavaa.

Päätuomari Olof Bussman oli laatinut päätöskilpailuun haastavat kuviot. Keiloja kaatui varsinkin ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä kuviossa. Janne Kallio ja Karl-Olof Grönholm olivat ainoat kilpailijat, jotka ajoivat molemmat kierrokset ilman virhesekunteja.

Päätösosakilpailun viimeisen kuljettajan ajettua maaliin voitiin todeta, että Helsingin yhdistyksen edustajat ottivat kilpailun matkailuvaunusarjassa kaksoisvoiton Elis Bussmanin ajaessa osakilpailuvoittoon ja Janne Kallion sijoittuessa toiseksi. Kolmanneksi ajoi Väst-Nylandia edustava Eero Mustonen.
Väst-Nylandin edustajat ottivat aloittelijasarjassa kaksoisvoiton kun Ronny Råberg ajoi osakilpailuvoittoon ennen Ray Björklundia. Kolmanneksi sijoittui Jukka Tuusinen Pirkanmaan yhdistyksestä.

Matkailuautosarjan osakilpailuvoittoon ajoi Väst-Nylandin Karl-Olof Grönholm. Helsingin yhdistyksen edustaja ottivat seuraavat sijat, kun Juhani Peteri kurvaili toiseksi ja Kari Härkönen kolmanneksi.

Caramba Cup oli matkailuvaunupuolella jo ratkennut ennen päätösosakilpailua Cup-voittajan ja kakkostilan haltijan osalta. Elis Bussman (Helsinki) oli jo varmistanut Cup-voiton ja Janne Kallio (Helsinki) kakkostilan.
Kolmostila oli useamman kilpailijan saavutettavissa ja päätöskilpailun sijoitukset ratkaisisivat, kuka ottaisi kolmossijan. Bror-Erik Nyholm (Helsinki) ajoi lopulta Cup-kolmoseksi pisteen erolla ennen Eero Mustosta (Väst-Nyland).

Matkailuautopuolen Cup voitto oli vieläkin tiukemmalle, sillä se oli kolmen kilpailijan saavutettavissa. Cup-voittajaksi kruunattaisiin se, joka voittaisi päätösosakilpailu. Paineita siis oli ennen kilpailua.
Cup-voittajaksi ajoi Karl-Olof Grönholm (Väst-Nyland) ennen Juhani Peteriä (Helsinki) ja Kari Härköstä (Helsinki).

Ronny Råberg (Väst-Nyland) ja Toni Westerlund (Helsinki) olivat ennen kilpailua päättäneet, että Kokemäen kilpailu ratkaisisi sen, kumpi heistä on parempi kuljettaja. Ronny ja Toni ajoivat kisan samalla autolla, jottei syntyisi tulkintakysymyksiä. Lisäksi ilmoitettiin, että kuljettajien aikaero olisi lopputuloksissa korkeintaan 15 sekuntia. Kellon pysähdyttyä todettiin, että Toni oli parempi ja tuo edellä mainittu aikaerokin jotain ihan muuta.

Kilpailijoiden suorituksia voi käydä katsomassa oheisesta linkistä:
https://livestream.com/accounts/15511231/events/8023081

Päätösosakilpailun tulokset:

Matkailuvaunuyhdistelmä

1. Elis Bussman Helsinki 4.20,81
2. Janne Kallio Helsinki 4.44,26
3. Eero Mustonen Väst-Nyland 6.11,47
4. Bror-Erik Nyholm Helsinki 7.16,18
5. Toni Westerlund Helsinki 7.38,10
6. Ralf Hietaniemi Väst-Nyland 10.26,44
7. Ilari Lepola Helsinki 11.52,70
8. Lasse Vähä-Vahe Kokemäen seutu 15.12,00
9. Mikko Santanen Kokemäen seutu 22.07,49
10. Timo Aho Helsinki disq

Aloittelija

1. Ronny Råberg Väst-Nyland 10.39,59
2. Ray Björklund Väst-Nyland 19.56,60
3. Jukka Tuusinen Pirkanmaa 22.08,57
4. Jari Heikkilä Kokemäen seutu 30.20,51

Matkailuautolla

1. Karl-Olof Gröhnolm Väst-Nyland 4.46,50
2. Juhani Peteri Helsinki 6.07,27
3. Kari Härkönen Helsinki 6.19,41
4. Simo Taipalus Kokemäen seutu 16.56,75

Onnittelemme Carambisteja suorituksista!

Onnittelua palkintojenjaossa

SF-Caravan Kokemäen seutu ry juhlii kuluvana vuonna 30-vuotisjuhliaan. Viralliset juhlat järjestään yhdistyksen jäsenille joulukuun alussa. Helsingin yhdistys halusi muistaa juhlavuotta viettävää yhteistyökumppania. Johanna Pihlajamäki ja Juhani Peteri luovuttivat yhdistyksen standaarin hopealaatalla juhlallisesti palkintojen jaon yhteydessä Kokemäen seudun puheenjohtaja Tarmo Lahtiselle. Onnittelemme juhlivaa yhdistystä!

Kiitämme Heikki Viinikka Oy:tä ja SF-Caravan Kokemäen seutu ry:tä tapahtuman järjestelyistä!

Caramba Cup 2018 lopputulokset