Mistä on kyse?
Caramba on matkailuvaunuyhdistelmän ja matkailuauton käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä.

Caramba kilpailussa ajetaan kaksi erää, joissa on kolme ratakuviota erää kohti. Jokainen kilpailija ajaa omalla autollaan. Erien välissä on tauko, jolloin ratakuviot muutetaan. Molempien erien yhteisaika ratkaisee sijoituksen.

Tarkoituksena on ajaa molemmat kierrokset siten, ettei virhesekunteja saada. Virhesekunteja tulee mm. seuraavista asioista: keilan kaataminen 30 sekuntia (tämän lisäksi tulee ajettava kuvio aloittaa uudelleen), suunnanmuutoksesta 5 sekuntia, sutimisesta 10 sekuntia ja lukkojarrutuksesta 10 sekuntia.

Näytösajoa kisapäivän aattona
Sataedun elokuva ja tv-alan opiskelijat kuvasivat 4.9.2020 Caramban näytösajon sekä kameralla että dronella. Timo Aho ja Simo Taipalus ajoivat radan matkailuautoillaan, jotta kuvaajat saivat oikeat kuvakulmat.
Varsinaisen näytösajon ajoi Elis Bussman yhdistelmällä.

Vuoden 2020 kesäkauden toinen Caramba-kilpailu
Kuluvan vuoden toinen ja samalla viimeinen Caramba Cup:in osakilpailu keräsi kilpailijat 5.9.2020 Kokemäelle. Kisapaikka oli sama kuin viime vuonna, eli Ajovarman piha. Keli oli onneksi viimevuotista kuivempi, välillä suorastaan jopa helteinen. Kilpailuun osallistui 16 carambistia.
SF-Caravan Kokemäen seutu ry:n toimihenkilöt pitävät jälleen huolta niin kilpailijoiden, tuomareiden kuin yleisön hyvinvoinnista.

Päätuomari Olof Bussman oli jälleen laatinut kisaan kiperät kuviot. Keilojakin kaatui. Eräs carambisti totesikin, että ”jos yrittää liikaa, niin se ottaa kiinni - olen huomannut”.
Timo Aho ajoi ainoana kilpailijana ensimmäisen kierroksen ilmaan korjauksia, mutta sai harmittavasti 10 sekunnin sakon sutimisesta.

Viimeisen kilpailijan ylitettyä maaliviivan voitiin todeta, että Helsingin yhdistyksen edustajat ottivat yhdistelmäpuolella kaksoisvoiton järjestyksessä Elis Bussman ja Janne Kallio. Väst-Nylandin yhdistystä edustava Eero Mustonen sijoittui kolmanneksi.
Mainittakoon, että kakkos- ja kolmossijojen välinen aikaero oli vain 11 sekunnin sadasosaa. Janne Kallio ilmoitti ajettuaan toisen kierroksen ja kuultuaan ajoaikansa ja virhesekuntinsa, että hänellä oli ratatuomareiden mielipiteistä huolimatta kaksi korjausta. Janne totesi tietävänsä korjauksensa, kun itse kerran ajoi radalla. Janne sijoittui tästä huolimatta toiseksi ennen Eeroa.
Kokemäen seutua edustava Joona Lähdeviita ajoi nuorten sarjan voittoon ja aloittelijasarjan voittoon niin ikään Kokemäen seutua edustava Janne Lähdeviita.

Helsingin yhdistyksen edustajat ottivat matkailuautopuolella kaksoisvoiton järjestyksessä Timo Aho ja Kari Härkönen. Kolmanneksi sijoittui Kokemäen seutua edustava Simo Taipalus.

Kilpailijoiden suorituksia voi käydä katsomassa oheisesta linkistä:
https://mustonenkahvimaa.com/?fbclid=IwAR0rMvTL603BD1naE1FXyUNf-EBMlcNC3i2O4p2haOf9h_Egcs3RL5CiZCc

Vuoden 2020 Caramba Cup ratkaistiin kahden osakilpailun avulla
Kuluvan vuoden Caramba Cup ratkaistiin vain kahden osakilpailun tulosten perusteella.
Helsingin yhdistyksen edustajat olivat tänäkin vuonna menestyksekkäitä.
Yhdistelmäpuolella tuli neloisvoitto järjestyksessä Elis Bussman, Janne Kallio, Ilari Lepola ja Bror-Erik Nyholm.
Matkailuautopuolella tuli kaksoisvoitto järjestyksessä Timo Aho ja Kari Härkönen. Kolmanneksi sijoittui Kokemäen yhdistystä edustava Simo Taipalus.
Nuoren sarjan Cup-voittajaksi ajoi Joona Lähdeviita Kokemäen yhdistyksestä ja aloittelijasarjan Cup-voittoon Janne Lähdeviita Kokemäen yhdistyksestä.

Tulokset:

Matkailuvaunuyhdistelmä

1. Elis Bussman Helsinki 5.29,90
2. Janne Kallio Helsinki 6.22,09
3. Eero Mustonen Väst-Nyland 6.22,21
4. Bror-Erik Nyholm Helsinki 6.51,45
5. Ilari Lepola Helsinki 10.59,82
6. Ralf Hietaniemi Väst-Nyland 11.13,22
7. Toni Westerlund Helsinki 11.19,16
8. Ray Björklund Väst-Nyland 14.23,58
9 Mikko Santanen Kokemäen seutu 15.48,78
10. Jari Heikkilä Kokemäen seutu 20.10,10
11. Lasse Vähä-Vahe Kokemäen seutu disq

Nuoret

1. Joona Lähdeviita Kokemäen seutu 32.57,03

Aloittelija

1. Janne Lähdeviita Kokemäen seutu 17.17,27

Matkailuautolla

1. Timo Aho Helsinki 5.54,29
2. Kari Härkönen Helsinki 7.09,94
3. Simo Taipalus Kokemäen seutu 9.28,57

Onnittelemme Carambisteja suorituksista!

Kiitämme SF-Kokemäen seutu ry:tä ja Ajovarmaa tapahtuman järjestelyistä!