Mistä on kyse?
Caramba on matkailuvaunuyhdistelmän ja matkailuauton käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä.

Caramba kilpailussa ajetaan kaksi erää, joissa on kolme ratakuviota erää kohti. Jokainen kilpailija ajaa omalla autollaan. Erien välissä on tauko, jolloin ratakuviot muutetaan. Molempien erien yhteisaika ratkaisee sijoituksen.

Tarkoituksena on ajaa molemmat kierrokset siten, ettei virhesekunteja saada. Virhesekunteja tulee mm. seuraavista asioista: keilan kaataminen 30 sekuntia (tämän lisäksi tulee ajettava kuvio aloittaa uudelleen), suunnanmuutoksesta 5 sekuntia, sutimisesta 10 sekuntia ja lukkojarrutuksesta 10 sekuntia.

Caramba Cup 2019 starttasi Salon osakilpailulla
Carambistit kokoontuivat 27.4.2019 kauden avauskilpailuun Saloon, jossa kisakenttänä toimi ns. Hansan kenttä. Kesäinen sää oli kerännyt paikalle 14 kilpailijaa ja mukavasti yleisöä. Kisapaikalla puhaltanut ei niin kesäinen tuuli nostatti ajoittain melkoisia hiekkamyrskyjä ja pisti yleisön miettimään, kumpi vaatetus olisi parempi- shortsit vai pitkät lahkeet.

Päätuomari Olof Bussman oli jälleen laatinut kaksi melko vaikeaa kierrosta. Keiloja kaatui etenkin toisella kierroksella ja muutama harmittava sutiminenkin koettiin. Janne Kallio ja Karl-Olof Grönholm olivat ainoat kilpailijat, jotka ajoivat molemmat kierrokset ilman virhesekunteja.

Viimeisen kilpailijan ylitettyä maaliviivan voitiin todeta, että Helsingin yhdistyksen edustajat ottivat matkailuvaunusarjassa kolmoisvoiton Janne Kallion ajaessa osakilpailuvoittoon, Bror-Erik Nyholmin sijoittuessa toiseksi ja Ilari Lepolan kolmanneksi.
Väst-Nylandia edustava Ray Björklund ajoi aloittelijasarjan voittoon ja Kokemäen seudun Jari Heikkilä sijoittui toiseksi.

Matkailuautosarjan osakilpailuvoittoon ajoi koko kilpailun nopeimmalla ajalla kilpailuluokkaa tänä vuonna vaihtanut Helsingin yhdistyksen Timo Aho. Toiseksi sijoittui Väst-Nylandin Karl-Olof Grönholma ja kolmanneksi Helsingin yhdistyksen Juhani Peteri. Helsinkiläisten menestystä täydensi Kari Härkösen neljäs sija.

Kilpailijoiden suorituksia voi käydä katsomassa oheisesta linkistä:
https://livestream.com/mustonenkahvimaa/salo19?fbclid=IwAR3ffnxe4E0cAPZmY4a-QaBCWKrGCtRpa2PxLhUf3SAFRVxMoLzIsc6dNEM

Tulokset:

Matkailuvaunuyhdistelmä

1. Janne Kallio Helsinki 4.59,03
2. Bror-Erk Nyholm Helsinki 5.32,04
3. Ilari Lepola Helsinki 7.15,25
4. Ralf Hietaniemi Väst-Nyland 7.35,51
5. Eero Mustonen Väst-Nyland 9.07,95
6. Ronny Råberg Väst-Nyland 10.12,12
6. Lasse Vähä-Vahe Kokemäen seutu 11.03,66

Aloittelija

1. Ray Björklund Väst-Nyland 22.38,12
2. Jari Heikkilä Kokemäen seutu 32.22,44

Matkailuautolla

1. Timo Aho Helsinki 4.49,27
2. Karl-Olof Grönholm Väst-Nyland 5.04,76
3. Juhani Peteri Helsinki 5.37,81
4. Kari Härkönen Helsinki 6.07,02
5. Simo Taipalus Kokemäen seutu 13.14,37

Onnittelemme Carambisteja suorituksista!

Kiitämme SF-Caravan Salon seutu ry:tä tapahtuman järjestelyistä!