Mistä on kyse?
Caramba on matkailuvaunuyhdistelmän ja matkailuauton käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä.

Caramba kilpailussa ajetaan kaksi erää, joissa on kolme ratakuviota erää kohti. Jokainen kilpailija ajaa omalla autollaan.

Caramba Cup 2016
Kuluvan vuoden Caramba Cup alkoi Kokemäeltä 7.5.2016 erittäin kesäisessä kelissä. Kilpailu keräsi paikalle yhteensä 11 kilpailijaa. Kilpailussa nähtiin osanottajia paitsi miesten sarjassa, myös naisten-, aloittelijoiden- ja matkailuautosarjassa.

Kauden ensimmäisen kilpailun molempien kierrosten kuviot olivat todella vaikeita, jonka vuoksi keiloja kaatui. Suorituspöytäkirjoihin kirjattiin kaatuneiden keilojen lisäksi lukuisia korjaussekunteja. Mainittakoon kuitenkin, että yhdistyksemme edustajat Elis Bussman ja Timo Aho ajoivat ensimmäisen kierroksen täysin virheettömästi. Kilpailussa nähtiin pienen tauon jälkeen Saija Laineen taidonnäytteitä. Kokemäen yhdistystä edustaja Laine on tällä hetkellä Suomen paras naiscarambisti.

Yhdistyksemme edustaja Elis Bussman ajoi kilpailun miesten sarjan voittoon varmoin ottein. Toiseksi nousi hienolla suorituksella yhdistyksemme edustaja Janne Kallio.

Väst-Nylandin yhdistystä edustava Eero Mustonen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ja johti neljäntenä ollutta yhdistyksemme edustaja Timo Ahoa 15 sekunnin erolla. Toisen kierroksen kuviot aiheuttivat kuitenkin vaikeuksia Mustoselle, jonka vuoksi hänen ajoaikansa ei riittänyt pitämään ensimmäisen kierroksen sijoitusta. Mustonen voitti kuitenkin neljänneksi jääneen Timo Ahon hiuksenhienosti 24 sadasosasekunnin turvin. Yleisön ja kilpailijoiden muistiin tulvivat kuvat Juha Miedosta ja Tomas Wassbergista…

Kilpailijoiden suorituksia voi käydä katsomassa oheisesta linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=4LY8CsBRzU0

 

Tulokset:

Matkailuvaunuyhdistelmä, miehet

1. Elis Bussman, Helsinki 4.42,05
2. Janne Kallio, Helsinki 6.31,34
3. Eero Mustonen, Väst-Nyland 7.10,94
4. Timo Aho, Helsinki 7.11,18
5. Ilari Lepola, Helsinki 7.35,63
6. Bror-Erik Nyholm, Helsinki 9.42,10
7. Ralf Hietaniemi, Väst-Nyland 10.23,95
8. Lasse Vähä-Vahe, Kokemäen seutu 11.17,97

Naiset

1. Saija Laine, Kokemäen seutu 28.40,86

Aloittelijat

1. Kari Tampio, Väst-Nyland 37.14,85

Matkailuauto

1. Kari Härkönen, Helsinki 17.52,58