CARAMBA CUP II OSAKILPAILU VUOSAAREN SATAMASSA 24.05.2008

Yhdistys sai järjestettäväkseen tämän vuoden Carmba cup:in toisen osakilpailun, joka ajettiin lauantaina 24.05.2008 Vuosaaren satamatyömaan alueella. Kilpailun päätuomarina toimi Olof Bussman ja tapahtumaan osallistujien turvallisuudesta vastasi Palmian vartija, joka huolehti siitä, ettei alueelle päässyt kriminaaleja elementtejä.
Kilpailijat ja järjestäjät yöpyivät Rastilan leirintäalueella, joka on kokenut melkoisen muodonmuutoksen siitä ajasta, jolloin yhdistys vielä järjesti siellä treffejä.

Ennen varsinaista osakilpailua käsittelevää osaa, hieman tietoa siitä, mitä Caramba on: Caramba on matkailuvaunuyhdistelmällä käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä ja kiinnostusta matkailuvaunuyhdistelmän käsittelystä. Harjoittelemalla saa varmuutta ja tietoa auto- ja matkailuvaunuyhdistelmän käyttäytymisestä, josta taas on hyötyä joka kerta kun liikkuu vaunun kanssa, sekä matkalla että leirintäalueella.

Caramba- kilpailuja järjestetään SM-tasolla, Cup-kilpailuina ja PM- tasolla. Kilpailuissa ajetaan vaunuyhdistelmällä ( auto + matkailuvaunu ) kaksi kierrosta, joissa on määrätyt ratakuviot. Kuviot ajetaan mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Kilpailussa auto on ajajan oma tai muuten vapaavalintainen, mutta kaikki käyttävät samanlaista matkailuvaunua. Caramba cupissa kilpaillaan miesten, naisten, aloittelijoiden ja ikämies sarjassa. Aloittelijoiden sarjassa saa kilpailla kaksi vuotta, mutta on mahdollista siirtyä aikaisemmin yleiseen sarjaan. SM- ja PM- kilpailuissa on nuorten sarja. Ikämies sarjan alaraja on 55 vuotta.

Caramba cup koostuu neljästä osakilpailuista, jossa kolmen osakilpailun yhteistulokset lasketaan yhteen. Tarkin ja nopein kuljettaja on näin ollen cup:in voittaja. Suomen mestaruuskilpailu ajetaan 14.06.2008 Kevätissä ja sen neljä parasta lähtevät edustamaan Suomea Pohjoismaisille Karavaanipäiville, jotka järjestetään vuorotellen eri Pohjoismaissa. Vuonna 2008 PM- päivät ovat Norjan Lillehammerissa. Mainittakoon, että vuoden 2007 Suomen mestari on Elis Bussman SF-Caravan Helsinki ry:stä ja Pohjoismaiden mestari Erkki Lepola SF-Caravan Kanta-Häme ry:stä.

Vuosaaren osakilpailuun osallistui paitsi ratahenkilökunta ja kahdeksan kilpailijaa, myös runsaasti yleisöä, jotka pääasiassa olivat lukeneet tapahtumasta paikallislehdistä. Kilpapyörällään asianmukaisin varustein paikalle saapunut vanhempi herrasmies, jolla on kokemusta vaunuyhdistelmän kanssa liikkumisesta jo 1970-luvulta, totesi kilpailua seuratessaan, että muutama kilpailija on erittäin taitava ja vauhtia riittää. Eritoten kilpailija numerolla 1 sai herrasmiehen vakuuttuneeksi taidoistaan. Eräs herra oli pitkään pohtinut matkailuajoneuvon vuokraamista kokeillakseen onko karavaaniharrastus hänen ”juttunsa”. Ajoneuvojen vuokrahinnat ovat tosin toistaiseksi estäneet tämän kokeilun toteuttamisen. Joukosta kuului lisäksi toteamus, että kyllähän se vaunu siellä alueella paikalle menee, mutta tuollainen keilojen ympäri pyörittäminen taitaisi kyllä jäädä väliin.
Vuosaarelaiset Reijo ja Erno Viitanen olivat lukeneet kilpailusta Vuosaari-lehdestä ja tulleet paikalle seuraamaan kilpailua. Viitasen perhe ovat kahden vuoden takaisia karavaanareita, joille reissaaminen on mukava yhteinen harrastus. Matkalle lähdettäessä on SF- C- alue ensisijainen valinta.
Reijo on maatalon poika ja hakenut yhdistelmän käsittelyoppinsa traktorin pukilta. Reijo totesi, että mökkitiellä hankituilla opeilla pääsee aina perille, vaikkakin ehkä hieman hitaammin kuin radalla kilpailukuvioita pyörittävät ajajat. Erno ei vielä ikänsä puolesta pääse ratin taakse, mutta hänen kilpailua kohtaan osoittamastaan mielenkiinnosta ja kuvien ottamisesta päätellen, on kiinnostus asiaa kohtaan kova. Lieneekö tässä tulevaisuuden Caramba -kuljettaja?

Itse kilpailussa käytiin varsin tiukka ensimmäinen kierros; kilpailijoiden paremmuus ratkesi vasta toisen kierroksen varsin kinkkisiin kuvioihin sillä päätuomari Olof Bussman käytti hyväkseen kentän laajuuden rakentamalla paikalla isoja kuvioita. Kun viimeinen ajaja oli päässyt maaliin, voitiin todeta, että osakilpailun voitti Erkki Lepola SF-Caravan Kanta-Häme ry:stä. Toiseksi ajoi Elis Bussman SF-Caravan Helsinki ry:stä ja kolmanneksi Janne Kallio SF- Caravan Hyvinkään seutu ry:stä. Loput sijoitukset olivat 4. Kimmo Oinas SF- Caravan Vantaa ry, 5. Petri Haavisto SF- Caravan Salon seutu ry, 6. Lasse Aaltonen SF- Caravan Helsinki ry, 7. Eero Mustonen SF- Caravan Lohjan seutu ry sekä 8. Ilari Lepola SF- Caravan Riihimäen seutu ry. Aaltonen ajaa ikämiessarjassa ja Ilari Lepola nuorten sarjassa.

Elis Bussman kommentoi kilpailun jälkeen, että käytettävissä ollut kenttä oli pitkästä aikaa parhaimmasta päästä. Kentän pito oli loistava eikä ajaessa tarvinnut pelätä sitä, että auto liukuu. Bussman kertoi lisäksi, että kentät yleensä ovat melko ahtaita niin että kilpaillessa joutuu myös huomiomaan ulkoiset esteet jolloin keskittyminen varsinaiseen kilpailukuvioon häiriintyy. Nyt käytössä olleella kentällä oli ilo ajella.

Seuraava osakilpailu ajetaan 28.06.2008 Tuurissa.

SF- Caravan Helsinki ry kiittää tapahtumaan saapunutta yleisöä sekä tapahtumaa tukeneita:
AT-turvakeskus
Seppo Janhonen/ Helsingin kaupunki/ Vuosaaren satamahanke
Handelsbanken
Helsingin Uutiset
Kippari Caravan Oy
LemKem Oy
Vuosaari-lehti

Turvallisia kilometrejä - moikataan kun tavataan!