CARAMBA CUP 2009 KÄYNNISTYI KOKEMÄELLÄ
(teksti Armi Ylikorpi, kuvat Sirjo Pohjonen/SF-Caravan Kokemäen seutu ry)

Mistä on kyse?
Caramba on matkailuvaunuyhdistelmällä käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä ja kiinnostusta matkailuvaunuyhdistelmän käsittelystä. Harjoittelemalla saa varmuutta ja tietoa auto- ja matkailuvaunuyhdistelmän käyttäytymisestä, josta taas on hyötyä joka kerta kun liikkuu vaunun kanssa, sekä matkalla että leirintäalueella.

Caramba- kilpailuja järjestetään SM-tasolla, Cup-kilpailuina ja PM- tasolla. Kilpailuissa ajetaan vaunuyhdistelmällä ( auto + matkailuvaunu ) kaksi kierrosta, joissa on määrätyt ratakuviot. Kuviot ajetaan mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Kilpailussa auto on ajajan oma tai muuten vapaavalintainen, mutta kaikki käyttävät samanlaista matkailuvaunua. Caramba cupissa kilpaillaan miesten, naisten, nuorten, aloittelijoiden ja ikämies sarjassa. Aloittelijoiden sarjassa saa kilpailla kaksi vuotta, mutta on mahdollista siirtyä aikaisemmin yleiseen sarjaan. SM- ja PM- kilpailuissa on nuorten sarja. Ikämies sarjan alaraja on 55 vuotta.

Caramba cup koostuu neljästä osakilpailuista, jossa kolmen osakilpailun yhteistulokset lasketaan yhteen. Tarkin ja nopein kuljettaja on näin ollen cup:in voittaja. Suomen mestaruuskilpailu ajetaan 23.05.2009 Vihdissä ja sen neljä parasta lähtevät edustamaan Suomea Pohjoismaisille Karavaanipäiville, jotka järjestetään vuorotellen eri Pohjoismaissa. Vuonna 2009 PM- päivät ovat Kuopiossa. Mainittakoon, että vuoden 2008 Suomen mestari on Elis Bussman SF-Caravan Helsinki ry:stä ja Pohjoismaiden mestari Erkki Lepola SF-Caravan Kanta-Häme ry:stä.

Caramba cup 2009

Kuluvan vuoden ensimmäinen osakilpailu ajettiin 18.04.2009 Kokemäellä. Kilpailijat ja asiasta kiinnostuneet leiriytyivät SF-Caravan Kokemäen seutu ry:n viihtyisällä alueella Pitkäjärvellä. Itse kilpailu ajettiin kauniissa, erittäin tuulisessa pakkassäässä Kuljetus Viinikan kentällä Kokemäen keskustassa. Järjestävä yhdistys oli ajatellut kilpailijoiden ja yleisön viihtyvyyttä loppuun asti, sillä paikalla tarjottiin kuumaa kahvia ja makkaraa; paikalla oli myös usein puuttuva wc. Tuhannet kiitokset järjestäjille!

Helsingin yhdistyksellä oli kilpailussa mukana kolme edustajaa, jotka saavuttivat ansiokkaasti kukin oman sarjansa ykkössijan: Elis Bussman yleisessä sarjassa, Lasse Aaltonen ikämies-sarjassa ja Timo Aho aloittelija- sarjassa. Bussmanin ja toiseksi ajaneen Kanta-Hämeen yhdistyksen Erkki Lepolan aikaero ei ollut kovin suuri, 5 sekuntia – Lepolan mukaan se tosin on verrattavissa valovuoteen. Nuorten sarjan voittoon ajoi Riihimäen seudun Ilari Lepola.

Osakilpailu sai myös julkisuutta, sillä paikalla oli Satakunnan kansan toimittaja Jarmo Karonen, joka kuvasi Elis Bussmanin suorituksen. Suoritusta pääsee katsomaan tästä linkistä.

Tulokset:

1.
Elis Bussman, Helsinki 4.00.55
2.
Erkki Lepola, Kanta-Häme 4.05.92
3.
Lasse Aaltonen, Helsinki 6.23.88
4.
Janne Kallio, Hyvinkään seutu 6.33.84
5.
Petri Haavisto, Salon seutu 8.12.43
6.
Eero Mustonen, Väst-Nyland 8.20.10
7.
Ilari Lepola, Riihmäen seutu 8.27.37
8.
Timo Aho, Helsinki 12.13.93
9.
Ralf Friberg, Väst-Nyland 15.46.19
10.
Lasse Vähä-Vahe, Kokemäen seutu 19.19.57
11.
Keijo Virtanen, Kokemäen seutu 34.49.91

Seuraavat osakilpailut ovat 09.05.2009 Lappeenranta, 27.06.2009 Sääksi ja 29.08.2009 Salo.