Mistä on kyse?

Caramba on matkailuvaunuyhdistelmällä käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä ja kiinnostusta matkailuvaunuyhdistelmän käsittelystä. Harjoittelemalla saa varmuutta ja tietoa auto- ja matkailuvaunuyhdistelmän käyttäytymisestä, josta taas on hyötyä joka kerta kun liikkuu vaunun kanssa, sekä matkalla että leirintäalueella. Jokaisen yhdistyksen ajotaitotoiminnasta vastaava henkilö antaa varmasti lisää tietoja caramba-harjoittelusta.

Caramba- kilpailuja järjestetään SM-tasolla, Cup-kilpailuina ja PM- tasolla. Kilpailuissa ajetaan vaunuyhdistelmällä ( auto + matkailuvaunu ) kaksi kierrosta, joissa on määrätyt ratakuviot. Kuviot ajetaan mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Kilpailussa auto on ajajan oma tai muuten vapaavalintainen, mutta kaikki käyttävät samanlaista matkailuvaunua. Caramba cupissa kilpaillaan miesten, naisten, nuorten, aloittelijoiden ja ikämies sarjassa. Ikämiessarjan alaraja on 55 vuotta. Aloittelijoiden sarjassa saa kilpailla kaksi vuotta, mutta yleiseen sarjaan on mahdollista siirtyä aikaisemminkin.

SM- ja PM-kilpailussa on myös nuorten sarja, jonka ikäraja on 25 vuotta. PM-kilpailussa on myös ikämiessarja, jonka ikäraja on 60 vuotta. Caramban säännöt ovat tänä vuonna muuttuneet siten, että kuviot 1, 6, 10 ja 19 on jätetty pois.

Caramba cup koostuu neljästä osakilpailuista, jossa kolmen osakilpailun yhteistulokset lasketaan yhteen. Tarkin ja nopein kuljettaja on näin ollen cup:in voittaja. Suomen mestaruuskilpailun neljä parasta lähtevät edustamaan Suomea Pohjoismaisille Karavaanipäiville, jotka järjestetään vuorotellen eri Pohjoismaissa. Vuonna 2010 PM- päivät olivat Tomelillassa, Ruotsissa, jossa Pohjoismaiden mestariksi ajoi Elis Bussman SF-Caravan Helsinki ry:stä.

Vuoden 2010 Caramba cup

Cupin neljä osakilpailua ajettiin 01.05. Kokemäellä, 22.05. Karjaalla, 21.08. Riihimäellä ja 18.09. Loviisassa. Kilpailijoita osakilpailuissa oli parhaimmillaan 13.

Tämän vuoden cup-osakilpailut olivat vaativia ja äärimmäisen tiukkoja, mutta viimeisen kilpailun jälkeen julistettiin voittajaksi Elis Bussman Helsingin yhdistyksestä. Erkki Lepola Kanta-Hämeestä oli toinen ja Janne Kallio Hyvinkäältä kolmas. Nuorten sarjan voiton vei Riihimäen yhdistyksen Ilari Lepola ennen Vantaan Jouni Oinasta. Aloittelijoiden sarjan voittajaksi taiteili Väst-Nylandin yhdistyksen Toni Westerlund ja ikämiessarjan kirkkaimman pokaalin pokkasi Helsingin Lasse Aaltonen.

Tarkat lopputulokset ovat seuraavat:

Yleinen sarja

1. Elis Bussman Helsinki
2. Erkki Lepola Kanta-Häme
3. Janne Kallio Hyvinkää
4. Kimmo Oinas Vantaa
5. Eero Mustonen Väst-Nyland
6. Petri Haavisto Salo

Nuoret:

1. Ilari Lepola Riihimäki
2. Jouni Oinas Vantaa

Aloittelijat:

1. Toni Westerlund Väst-Nyland
2. Jarmo Ketonen Kokemäki
3. Esa Koivumäki Kokemäki
4. Lasse Vähä-Vahe Kokemäki

Ikämiehet:

1. Lasse Aaltonen Helsinki
2. Ralf Friberg Väst-Nyland
3. Keijo Virtanen Kokemäki