Vuoden tapahtumat alkoivat 21.1.2014 toimistolla järjestetyn Matkailuillan merkeissä. Illan teemana oli kuluvan vuoden päätapahtuma eli 81. FICC Rally Porin Kirjurinluodossa 24.7.-1.8.2014. Rallyn toivotaan olevan ”The best ever”.

Mikä FICC?
Sana FICC on lyhennys järjestön ranskankielisestä nimestä ”Fédération Internationale de Camping, Caravanning et Autocaravaning”. FICC on kansainvälinen leirintämatkailujärjestö, jonka päämaja on Brysselissä. Järjestön perustamisvuodeksi katsotaan vuosi 1933, jolloin Englannin Hampton Courtissa järjestettiin ensimmäinen kansainvälinen kokoontuminen. Järjestöön kuului alkujaan vain telttamatkailijoita, mutta nykyisin järjestöön kuuluvat kaikki matkailun alat. Suomi liittyi järjestöön vuonna 1953. Kansainvälisiä kokoontumisia eli Rallyja on järjestetty vuosittain vuodesta 1933 lähtien, pois lukien sotavuodet. FICC Rally on järjestetty Suomessa tähän mennessä kolme kertaa; pohjoisin Rally oli Oulussa vuonna 2004. Vuonna 1983 oltiin ensimmäisen kerran Euroopan ulkopuolella, kun Rally järjestettiin Japanissa. Uudelle mantereelle päästiin vuonna 1992, kun kokoonnuttiin Kanadassa. Kaikkien aikojen suurin Rally on vuonna 1979 Englannissa järjestetty tapahtuma, joka keräsi paikalle huimat 17.400 henkilö.

Virittäytyiminen Rallyyn
Yhdistyksemme matkailuasiamies Jussi Seppä kertoi, miten Rallyyn voi virittäytyä. Rallyyn lähtemiselle tarvitaan ehkä myös jonkin verran kannustimia. Seppä luetteli näitä kuusi eli

1. Suomessa on vähän suuria karavaanitapahtumia.
2. Edellisestä Suomessa järjestetystä FICC- tapahtumasta on kulunut 10 vuotta ja sitä edellisestä jo 20 vuotta.
3. Koska on seuraava kerta?
4. Minkä ikäinen olet silloin?
5. Emmehän jätä mahdollisuuksiamme käyttämättä
6. Meemmehän joukolla Poriin!

Ohjelma
Porin FICC- tapahtuman markkinointipäällikkö Raimo Myllymäki kertoi tapahtuman ohjelmasta. Ohjelmassa on luonnollisesti ns. virallinen osio, joka koostuu avajaiskulkueesta, avajaisista, kansainvälisestä illasta ja päättäjäisistä. Suomalaisilla on avajaiskulkueessa ollut yllään kansallispukuja ja sinivalkoisia asuja. Tapahtumaviikolle on virallisen ohjelman lisäksi järjestetty päivittäin runsas ohjelmatarjonta kaiken ikäisille, kuten:

• useita retkiä (risteily Kokemäenjoella, tutustuminen Yyteriin ja Reposaareen, purjehdus kaljaasi Ihanalla, tutustuminen Noormarkun ja Leineperin ruukkialueisiin, tutustuminen Vanhaan Raumaan ja Porin kaupunkikiertoajelu)
• iltaviihdettä joka ilta Kirjurinluodon kesäravintolassa + teemalliset musiikkitarjonnat (mm. jazz ilta, Suomi hits ilta ym)
• suuriltamat Raviradalla keskiviikkona 30.7.2014, jonne on nonstop bussikuljetus; iltamissa esiintyy Suomen huippuartisteja, jonka lisäksi tarjolla ruokaa ja juomaa
• Unikeonpäivän tapahtuma
• Friendshiprun + picnic
• pitkän pöydän ME-yritys
• musiikillinen nuotioilta Kirjurinluodon hiekkarannalla
• Ekumeeninen jumalanpalvelus
• Karaoken FICC- mestaruus
• Karavaanareiden Golf MM-kisa + golfopetusta kaiken ikäisille
• Karavaanarin taitoajon eli Caramban kutsukilpailu
• Mahdollisuus suorittaa ainutkertainen FICC- ajotaitomerkki
• Mölkyn joukkuekisa
• nuorille mm teemalliset diskoillat, omat oleskelutilat, Rallyolympialaiset; lapsille oma ohjelmatarjonta
• erikoisia suomalaisia urheilulajeja kuten akankanto ja köydenveto

Myllymäki kertoi myös varsinaisesta leirialueesta. Kirjurinluotoon on rakennettu tapahtumaa varten leirintäalue, jossa jokaiselle on varattu 100 neliön ”tontti”, eli teltat ja katokset mahtuvat hyvin. Leirialueen liepeille nousee lisäksi tapahtuman ajaksi markkinatori ja ravintolamaailma. Sisäänajo leirialueelle tapahtuu ns. Vaasan tien kautta, jotta vältytään Porin keskustassa seikkailulta.
Leirialueella asustellaan kansallisissa kortteleissa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Korttelit kutsuvat toisiaan omiin teemailtoihinsa, joissa pääsee tutustumaan ”isäntämaan” ihmisiin ja maistelemaan kyseisen maan ruokia ja juomia.

Mitä maksaa?
Rallyn hinta on 140 €/aikuinen, 70 €/12-17 vuotias, 0 €/ alle 12 vuotias. Sähkömaksu on 40 € tapahtuman ajalta. Hinta on sama, oletko paikalla sitten koko tapahtuman ajan vai vain yhden yön. Hinta sisältää majoituspalvelut, huoltopalveluiden käytön ja päivittäisen ohjelman retkiä lukuun ottamatta.
Edellä mainittu hinta on voimassa 30.4.2014 asti, jonka jälkeen se nousee 20 prosenttia.

Mitä muuta meidän tulisi tietää?
FICC Rallya varten tarvitaan kansainvälinen leirintäkortti. Kortin voi tilata liiton kotisivujen kautta kohdasta Leirintämatkailu/ Leirintäkortit- ja shekit. Kortin voi tilata yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi edellyttäen että passisi on voimassa kyseisen ajan.

Yhdistyksen rallyosallistujat järjestävät viikon aikana ns. Stadi eveningin, josta tiedotetaan erikseen.

Lopuksi saimme vielä varoituksen sanan: FICC saattaa koukuttaa.