Kuluvan vuoden ajoharjoittelu- ja merkkisuoritusajotapahtuma järjestettiin Helsinki Caravan Oy:n tiloissa 24.-5.04.2010 Espoon, Helsingin ja Vantaan yhdistysten toimesta.

Vuoden alusta tulivat voimaan uudet matkailuvaunuyhdistelmälle tarkoitetut ajotaitosäännöt; ne ovat nyt yhdenmukaiset muiden Pohjoismaiden kanssa. Osa ajotaitomerkkejä suorittamaan tulleista jäsenistä kokivat uusien sääntöjen olevan entisiä tiukemmat, sillä aikasakkoja ei enää jaeta vaan virheiden määrä ratkaisee. Eräs miehensä suoritusta seuraamaan tullut rouva totesikin, että nyt on todellinen mestari se, joka ajaa radan virheettömästi annetun ajan puitteissa.
Uudet säännöt mahdollistavat myös sen, että jo mestarimerkin suorittaneet voivat ajaa halutessaan merkin uudestaan vaikka joka vuosi. Tämä muutos otettiin ilolla vastaan. Pieni ”porkkana” sille, että tulee päivittämään ajotaitoaan jatkossakin.

Yhdistelmän käsittelyä harjoittelemaan saapui runsaasti uusia jäseniä, osa toisen polven karavaanareita. Järjestetty tapahtuma onkin ensisijaisesti tarkoitettu harjoittelua kaipaaville.
Kuten eräs harjoittelemaan saapunut herrasmies sanoi: olen leväperäinen mies enkä koskaan ole vetänyt muuta perässäni kuin levät noustessani vedestä. Viikonlopun päättyessä tilanne olikin sitten ihan toinen ja usko omalla yhdistelmällä suunnitellun matkan toteuttamiseen vahvistui.

Tapahtuman yhteydessä järjestettiin ensimmäiset toimihenkilöiden väliset polkuautoyhdistelmän mestaruuskilpailut. Kilpailurata koostui tapahtuman hengen mukaisesti tallista lähdöstä. pujottelusta, esteen väistöstä ja talliin paikoituksesta. Historiallisen kilpailun ensimmäiset mestarit ovat Kristiina Lamberg ja Timo Aho.

Tapahtumassa oli siis myös mahdollisuus suorittaa ajotaitomerkkejä, joita suorittivat seuraavat henkilöt:

Matkailuvaunuyhdistelmällä

Jatko-Mestari Bussman Elis Helsinki
  Lamberg Timo Helsinki
  Venemies Jorma Helsinki
Mestari Aho Timo Helsinki
  Tervonen Ari Helsinki
Kulta Lamberg Martti Espoo
  Westerlund Toni Espoo
Hopea Hakulinen Jari Espoo
  Rossi Erkki Matkailuautoilijat
Pronssi Kiviranta Elias Helsinki
  Lahtinen Kari Kouvolan seutu

Matkailuautolla

Hopea Björkroth Paul Helsinki
  Wolff Göran Espoo

Kiitokset jälleen kerran Helsinki Caravan Oy:lle sekä yhdistysten toimihenkilöille tapahtuman järjestämisestä!