Kokemäen Caramba Cup-osakilpailussa keskusteltiin jälleen yhdistyksen omien mestaruuskilpailuiden järjestämisestä, sillä sellaisia ei aikaisemmin olla järjestetty. Asiasta oli keskusteltu useaan otteeseen, mutta tällä kertaa päätettiin, että kisat järjestetään lauantaina 20.10.2018. Seuraavaksi pohdittiin sitä, missä kisat voisi järjestää. Suomesta löytyy leirintäalueita, mutta kisaan sopivia kenttiä ei tahdo löytyä kovin helposti.
Keskustelun lomassa keksittiin, että SF-Caravan Lahden seutu ry:n alueen Artjärven Vuorenmäen vieressä on urheilukenttä. Lahtelaiset järjestävät kentällä merkkisuoritusajoja, joten siinä voisi hyvin ajaa myös Carambaa. Tuumasta toimeen. Lahden yhdistys toivotti Caramba-tiimimme tervetulleiksi ja kisaa varten tarvittava matkailuauto järjestyi Helsinki Caravan Oy:stä. Ajotaitovastaavamme Timo Aho oli nimittäin päättänyt, että kaikki kisaavat samalla matkailuautolla.

Perjantaina 19.10.2018 kokoonnuimme siis Artjärvelle. Kisakuvioista keskusteltiin jo heti alueella saavuttua - nekin olivat poikkeukselliset, sillä ratapiirros oli vuodelta 1974. Kuvioista etenkin ns. kuuden keilan hurlumi herätti paljon keskustelua.
Lauantai valkeni kauniina syyspäivänä ja radan rakentaminen alkoikin heti aamusta. Kuviot saatiin mukavasti sijoitettua ja kilpailu saattoi alkaa. Mutta… kaikki ei todellakaan aina mene niin kuin on ennakkoon suunniteltu. Kisa-auto päätti kolmannen suorituksen jälkeen, ettei kilpailua jatketa enää sen toimesta. Vikaa ei pystytty korjaamaan kenttäolosuhteissa, joten kilpailun luonnetta jouduttiin miettimään uudelleen. Heti päätettiin, että mestaruudesta ajetaan jollain tavalla. Yhdistyksemme sihteeri esitti, että paikalla haettaisiin henkilöauto ja kisaa jatkettaisiin soveltamalla Riemu-Caramban sääntöjä. Näin tehtiin.

Bror-Erik Nyholm luovutti henkilöautonsa käyttöön, lahtelaiset toimittivat paikalle pesuvadin ja riittävästi vettä. Kisa aloitettiin alusta.
Kilpailijoiden tuli ajaa rata mahdollisimman rauhallisesti, jottei pesuvadissa ollut vesi läikkyisi. Jokaisesta vadista kadonneesta millistä sai viiden sekunnin sakon. Harvoin näkee carambistien ajavan radalla noin rauhallisesti. Vettä läikkyi kuitenkin jokaisella jossain vaiheessa, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän.
Mestaruus saatiin lopulta ratkaistua. Yhdistyksen mestariksi ajoi Bror-Erik Nyholm, toiseksi sijoittui Janne Kallio ja kolmanneksi Timo Aho. Neljänneksi sijoittui Kari Härkönen ja viidenneksi Elis Bussman.
Kisaan osallistuivat yhdistyksen omien carambistien lisäksi Lasse Vähä-Vahe Kokemäen yhdistyksestä ja Juha Rinne Lahden yhdistyksestä.
Onnittelut carambisteille hyvästä kisasta!

Sunnuntaina tuli selväksi, että yhdistyksen mestaruuskisojen haluttiin muodostuvan perinteeksi. Niinpä kilpailut järjestetään myös ensi vuonna myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Kiitämme SF-Caravan Lahden seutu ry:tä, Helsinki Caravan Oy:tä ja Bror-Erik Nyholmia tapahtuman mahdollistamisesta!