Maaliskuussa 1998 karavaanarimme kisailivat viimeksi pilkkiherruudesta Vesijärven jäällä. Oli liiton Talvipäivät ja näiden yhteydessä järjestetyt karavaanareiden SM-pilkit. Joukkue Keijo ja Johannes Ahjoniemi, Juha Hannila sekä Pasi Seppä muodostivat Helsingin kunniakkaan joukkueen. Kuinka ryhmämme silloin sijoittui tai kuinka suuren saaliin Ahti heille soi, ei yhdistyksen arkistojen kätköistä nopealla penkomisella löytynyt. Sen kuitenkin muistamme, että sää oli kylmä ja järvellä kävi melkoinen viima. Nämä ajoivatkin katselijat ja kannustajat nopeasti lämpimiin tiloihin. Arkistoista löytyi kuitenkin tieto, että yhdistyksemme oma pilkkitapahtuma on järjestetty viimeksi helmikuussa 1993 Kukkian Isosaaressa. Näin vuodet vierivät.

Helsingin yhdistys järjesti ”jälleen” talvitapahtuman 11.-13.3. Hollolan Messilässä ja sen yhteydessä pilkkikisan Vesijärven jäällä lauantaina 12.3. Ilmatieteenlaitos lupaili melko aurinkoista ilmaa ja lähes nollakelin säätä. Odotimme runsasta osanottoa.

Perjantai-iltaan mennessä ei Messilän leirintäalueelle syntynyt kuitenkaan toiveittemme mukaista tungosta. Ohjelmat käynnistettiin kokoontumalla alueen kodalle sopimaan kilpailusarjoista, säännöistä ja aikarajoista. Kodassa paistoimme myös makkaraa, pidimme pieniä kilpailuja ja ennen kaikkia viihdyttiin yhdessä. Lauantaina kello 9.30 alkaen Siru Vaulakari kirjasi yhteensä 20 kilpailijan nimet ja keräsi heiltä 2€:n osallistumismaksun. Kisan lähtölaukaus ammuttiin klo 10.00. Aurinko paistoi kirkkaana ja asteet nousivat hieman lämpimän puolelle. Tuulen henkäystäkään ei käynyt, oli todella upea kevätpäivä. Pilkintäajan päätyttyä, Peterin Jussin toimiessa vaakamestarina, saaliit laskettiin, punnittiin ja kirjattiin. Nälkäisinä lähdimme joukolla alueen ravintolaan lounaalle. Palkinnot jaettiin lounaan jälkeen. Vain pilkkikisaan osallistujat lähtivät kotimatkoille ja me muut siirryimme alueen oman ohjelman kulkuun.

Tulokset

Yleisen kisan voitti Terho Rikkonen 1910 g:n kokonaissaaliilla. Hän voitti myös palkinnot kisan suurimmasta kalamäärästä sekä kisan pienimmästä kalasta. Yleisen kisan kakkonen oli Dimitri Rambonen, hänet palkittiin myös kisan suurimmasta kalasta. Kolmannen palkinnon vei Tommi Lyytikäinen. Lasten palkinnon sai Jenna Nyström 230 g:n saaliilla. Vähäisimmän kalasaaliin palkinnon vei Janne Pehkonen. Muitten sarjojen voittajat ja palkitut jouduttiin arpomaan joukosta, joiden saaliina olivat vain aktiivinen yrittäminen ja auringonpaisteen tuoma punerrus.

Koko joukon yhteisenä mielipiteenä tällaiselle tapahtumalle on tarvetta ja toivomuksena on, että vuoden kuluttua tavattaisiin samoissa merkeissä.

Kiitämme Camping Messilää tapahtuman järjestämisen mahdollistamisesta. Kiitämme Siru Vaulakaria ja Mauritz Nyströmiä palkintojen lahjoituksesta.