Vuoden 2020 Pohjoismaisia Karavaanipäiviä ei pandemian vuoksi voitu järjestää, vaan ne siirrettiin pidettäväksi tänä vuonna.
Karavaanareita kokoontui Kuopion Rauhalahdessa 19.-23.7.2021 pidettäville NCT 2021 / Nordic Rally 2021-treffeille 88 yksikköä viidestä eri maasta. Treffit olivat samalla Nordiska Caravan Rådet NCR:n eli Pohjoismaisen Matkailuvaununeuvoston 50-vuotisjuhlatreffit ja järjestyksessään 57:t päivät, sillä vaikka NCR on perustettu vuonna 1971, on PM-päiviä järjestetty jo vuodesta 1964 lähtien. Ensimmäiset Pohjoismaiset treffit järjestettiin Norjassa, Hönfossenin Viks Campingissa.
Pandemiahan ei ole hellittänyt, joten treffit olivat, voinee sanoa, pidennetty suomalaisten treffi ilman totuttua pohjoismaista tunnelmaa.

Ohjelma
Treffien ohjelmatarjonta oli hieman aiempaa vaatimattomampi, mutta ei se haitannut - järjestettiinhän treffit muutenkin toisenlaisissa tunnelmissa.
SF-Caravan ry:n Koirakerho oli paikalla järjestäen ensimmäistä kertaa Match Show:n treffeillä. Match Show:ssa olikin runsaasti osallistujia, sillä kilpailuun saavat osallistua kaikki koirat rotuun ja muotovalioseikkoihin katsomatta.

Retkiäkin tietysti oli. Kuopioon pääsi tutustumaan opastetulla kiertoajelulla, jossa oppaana toimi Kirsi Häkkinen.
Leiripäällikkö Ahti Kuikka vei halukkaita aamupäivän pyöräretkille Saaristokaupunkiin ja Kallaveden maisemiin.
Yksi retki tehtiin Suomen ensimmäiseen, vuonna 1995 avattuun Alahovin viinitilaan, jossa Risto Hallman esitteli tilan toimintaa. Matka Vaajasalon saaressa olevalle viinitilalle tehtiin sisävesilaivalla.

NCR:n 50-vuotisjuhlia juhlittiin juhlapitkäpöydässä, jossa leiripäällikkö Ahti Kuikka puolisonsa Hannele Viikin kanssa tarjosi grillimakkaraa treffivieraille. Pitkän pöydän lomassa annettiin huomionosoitus Marita ja Kaj Friskille, joille Kuopion treffit olivat jo 45:t PM-päivät.
Pitkän pöydän lomassa huomioitiin myös kauimpaa saapuneet pohjoismaalaiset osallistujat eli Norjasta saapuneet Wencke ja Jan Isakseen sekä kauimpaa saapuneet osallistujat eli Puolasta saapuneet Mariusz ja Teresa Piwowarczyk.

Pohjoismainen ilta järjestettiin Rauhalahden leirintäalueen kupeessa olevalla Jätkänkämpällä. Illan ohjelmaan kuului ruokailu musiikin ja tarinankerronnan lomassa. Illan aikana nähtiin myös tukkilaisesitystä. Pohjoismainen ilta tarjosi lisäksi mahdollisuuden nauttia savusaunasta ja uinnista Kallavedessä.

Ohjelmassa oli myös joka ilta järjestettävät arpajaiset. Ari Valve möi kortteleissa ja tapahtumapaikoilla tehokkaasti arpoja hauskuttaen treffivieraita niin myyntipuheillaan kuin joka päivä vaihtuvilla asusteillaan.
Rauhalahden leirintäalueen ravintolassa oli joka toinen ilta tarjolla orkesteritanssit ja joka toinen ilta karaokea.

Treffiohjelman bonuksena oli mahdollista käydä Rauhalahden kesäteatterissa, jossa esitettiin Jaakko Tepon ja Antti Heikkisen käsikirjoittama ja Ismo Apellin ohjaama ”Toivo Ryynäsen elämä ja teot”. Pääroolissa nähtiin Jamppa Kääriäinen.

Kortteleiden joka ilta järjestettyjen pitkien pöytien lomassa pelattiin bingoa tai heitettiin nännikumia, jonka lisäksi saatiin muutaman iltana nauttia yllätysohjelmasta.

Pohjoismaiset ajotaitomerkit ja Karavaanarin taitoajo
PM-päivien yhteydessä on aina mahdollista suorittaa Pohjoismaisia ajotaitomerkkejä, niin nytkin. Merkkejä voi tosin suorittaa ainoastaan yhdistelmällä. Merkkisuoritusajot järjestettiin Kolmisopin Citymarketin parkkipaikalla.
Samassa paikassa kilpailtiin myös Karavaanarin taitoajon eli Caramban pohjoismaisesta mestaruudesta. Kilpailuun osallistui treffien luonteesta johtuen tällä kertaa vain suomalaisia kuljettajia.
Yhdistelmäpuolen pohjoismaiseksi mestariksi ajoi Elis Bussman. Toiseksi sijoittui Janne Kallio ja kolmanneksi Bror-Erik Nyholm. Bussman ajoi mestariksi jo 15. kerran.
Tyylipalkinnon pokkasi Janne Kallio.
Matkailuautopuolen pohjoismaiseksi mestariksi ajoi Juhani Peteri. Toiseksi sijoittui Timo Aho ja kolmanneksi Kari Härkönen.

Carambaa on yhdistelmällä ajettu Marita ja Kaj Friskin muistin mukaan vuodesta 1972 lähtien. Alkuaikojen Caramba ei tosin juurikaan muistuta nykyistä.
Matkailuauto nähtiin ensimmäisen kerran PM-päivien Carambakilpailussa Norjan Seljordissa vuonna 2016, kun Juhani Peteri ajoi näytösajon kilpailun yhteydessä. Matkailuautosarja sai pokaalit vuonna 2017, jolloin matkailuautosarjan ensimmäiseksi PM-mestariksi ajoi Suomen Karl-Olof Grönholm.
Kiertopalkintoa ja tyylipalkintoa ei matkailuautosarjassa tällä tasolla vielä ole.

Ensi vuonna Ruotsiin
Vuoden 2022 Pohjoismaiset Karavaanipäivät on tarkoitus järjestää Falunissa Ruotsissa 25.-29.7.2022.