Sääntömääräinen syyskokous pidettiin 6.11.2013 samassa paikassa kuin viime vuoden vastaava kokous, eli Helsinki Caravan Oy:n tiloissa.

Helsinki Caravan Oy:n toimitusjohtaja Atso Muuronen kertoi ennen kokouksen alkua matkailuajoneuvoalan nykytilasta. Maailman taloudellinen tilanne näkyy kaupassa mm. siten, että harvat lapsiperheet hankkivat itselleen matkailuajoneuvoa. Epävarmat tilanteet työelämässä siirtävät suuria hankintoja kauas tulevaisuuteen. Muuronen kertoi myös yrityksen siirtyneen sosiaaliseen mediaan.

Porin vuoden 2014 markkinointipäällikkö Raimo Myllymäki kertoi kokousväellä tulevasta rallysta. Rally on SF-Caravan ry:n juhlavuoden suurin tapahtuma; juhlavuutta lisää myös se, että kansainvälinen leirintämatkailujärjestö FICC täyttää ensi vuonna 80 vuotta. Porin kaupunki on panostanut siihen, että Kirjurinluotoon rakennetaan rallylle asianmukaiset puitteet. Rallyn organisaatio on puolestaan satsannut runsaaseen ohjelmatarjontaan, joka paikoin poikkeaa rallyjen perinteisestä ohjelmasta. Ohjelmassa on mm. karavaanarin taitoajon eli Caramban näytösajo ja ainutlaatuisen Porin FICC rallya varten suunnitellun ajotaitomerkin suoritusta. Rallyviikon huipennus on keskiviikkona 30.7.2014 Porin raviradalla järjestettävät iltamat, joihin on bussikuljetus Kirjurinluodosta. Myllymäki muistutti kokousväkeä myös siitä, ettei rally onnistu ilman työntekijöitä. Talkoolaiseksi voi ilmoittautua rallyn kotisivujen kautta, www.ficcrally2014.fi.

Yhdistyksen puheenjohtaja Kim Saarikoski luovutti ennen varsinaisen kokouksen alkua Juhani Mauriolle yhdistyksen viirin hopealaatalla hänen panoksestaan jokakeväisen ajoharjoittelutapahtuman järjestelyissä.

Kokous sujui reippaasti Jussi Sepän toimiessa puheenjohtajana. Yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2014 valittiin yksimielisesti Kim Saarikoski. Saarikoskella alkaa vuodenvaihteessa jo kahdeksas puheenjohtajavuosi. Hallitukseen valittiin kaudelle 2014-2015 Paul Björkroth, Anne En, Dag Lindholm ja Juhani Peteri. Toimintatoimikunta toimii ensi vuonna kokoonpanolla Timo Aho, Marjo-Riitta Björkroth, Paul Björkroth, Juhani Elo, Jukka Klavert, Dag Lindholm, Irja Mahkonen, Juhani Peteri, Kristian Rehnfors, Päivi Sippola, Kari Virtanen, Göran Wolff ja Armi Ylikorpi. Jäsenlehden toimituskuntaan valittiin Kim Saarikoski ja Armi Ylikorpi. Tilintarkastajana jatkaa Harry Eklundh (HTM) ja varatilintarkastajana Matti Mäkinen (HTM). Kiitämme toiminnan jättäviä Matti Lipastia ja Jyrki Tuovista heidän työpanoksestaan yhdistyksen hyväksi. Toivotamme Marjo-Riitta Björkrothin, Anne Enin ja Irja Mahkosen tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio herättivät vilkasta keskustelua sähkökaluston uusimisen osalta. Yhdistyksen nykyinen sähkökalusto on palvellut meitä ja muita yhdistyksiä jo kahdenkymmenenviiden vuoden ajan. Kaluston uusimiseen on tarvetta paitsi kaluston iän vuoksi, myös sen vuoksi että se täyttäisi nykyisten direktiivien asettamat vaatimukset. Uudesta kalustosta tehdään lisäksi entistä käyttäjäystävällisempää. Sähkökaluston uusimisen kokonaiskustannusarvio on 16.000 euroa. Kalustohankkeen päävastuu on yhdistyksen varapauheenjohtaja Dag Lindholmilla. Toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon tehtiin keskustelun jälkeen muutama, kaikkia tyydyttävä korjaus, jonka jälkeen ne hyväksyttiin.

Kokoukselle esitettyjä asioita ei ollut, mutta kokouksen puheenjohtaja Jussi Sepällä oli hihassaan ”jäniskevennys”. Hän kysyi kokousväeltä, minä vuonna yhdistyksen sihteeri Armi Ylikorven nimeä ei ole ollut toimihenkilöluettelossa, joita yhdistyksellä on ollut 1980- luvun lopulta asti. Oikean vastauksen, vuonna 2008, keksi pitkän arvuuttelun jälkeen Jukka Klavert saaden näin visaan varatun palkinnon.