Mistä on kyse?
Caramba on matkailuvaunuyhdistelmän ja matkailuauton käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä.

Caramba kilpailussa ajetaan kaksi erää, joissa on kolme ratakuviota erää kohti. Jokainen kilpailija ajaa omalla autollaan.

TalviCaramba 2020
Carambistit kokoontuivat 22.2.2020 Rajamäelle TalviCaramban 10-vuotisjuhlakilpailuun. Talven puuttuminen ja kisapäivän myrskysade tosin sai kilpailijat ristimään kisan VesiCarambaksi.
Kisa ajettiin perinteiseen tapaan Kuljetusliike Reino Laakson pihalla. Kilpailun järjestelyistä vastasi SF-Caravan Hyvinkään seutu ry:n Sääksitoimikunta.
Juhlakilpailu keräsi kelistä huolimatta paikalle 11 kilpailijaa ja jonkin verran yleisöäkin. Yleisö tyytyi tällä kertaa katsomaan kisaa autoistaan. Kisapäivän keli esti myös tavanomaisen huoltopisteen käytön, sillä kentän laidalla ei ole sellaista paikkaa jonne huoltopisteen saisi sateen ja myrskyn suojaan.

Päätuomari Olof Bussman oli ennen kilpailua päättänyt, että juhlakilpailun kuviot poimitaan sekä Carambakuvioista että merkkisuoritusajojen osakokeista. Haastetta toikin merkkisuoritusajoista poimittu paikoitus jalkakäytävän reunaan, jossa yhdistelmä on tarkoitus saada mahdollisimman lähellä jalkakäytävän reunaa.
Bussman oli lisäksi päättänyt, että kaikki ajavat juhlakilpailun yhdistelmällä.
Haastetta erityisesti siis Carambaa matkailuautosarjassa ajaville kilpailijoille, joista tähän kilpailuun osallistui kaksi, Timo Aho ja Juhani Peteri. Mainittakoon, että Peteri, joka ei koskaan ole ajanut Carambakuvioita yhdistelmällä, ajoi hyvän kilpailun, vaikkei mitalisijaa heltynytkään.
Juhlakilpailu päättyi Helsingin yhdistyksen edustajien kolmoisvoittoon järjestyksessä Janne Kallio, Timo Aho ja Elis Bussman. Kallio ajoi ainoana kilpailijana yhden kierroksen täysin virheettömästi.

Juhlakilpailu juhlistettiin kisapäivän iltana kakkukahveilla sekä kisapaikan huoltopisteeseen varatuilla makkaroilla.

Onnittelut carambisteille hienosta kisapäivästä!

Vuoden 2020 talvikilpailun tulokset:

1. Janne Kallio Helsinki
2. Timo Aho Helsinki
3. Elis Bussman Helsinki
4. Ralf Hietaniemi Väst-Nyland
5. Eero Mustonen Väst-Nyland
6. Ilari Lepola Helsinki
7. Tomi Mustonen Väst-Nyland
8. Bror-Erik Nyholm Helsinki
9. Ronny Råberg Väst-Nyland
10. Juhani Peteri Helsinki
11. Jari Nurmi Hyvinkään seutu

Kiitämme Kuljetusliike Reino Laakso Oy:tä, Best-Caravan Oy:tä ja SF- Caravan Hyvinkään seutu ry:n Sääksitoimikuntaa juhlakilpailusta!