Helsingin yhdistyksen toimintatoimikunta vei innokkaita jäseniä aprillipäivänä Linnanmäen Peacock-teatteriin katsomaan musikaalia ”Kirka-surun pyyhit silmistäni”.

Kirill ”Kirka” Babitzinin kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta. Peacockin esityksessä käytiin läpi Kirkan musiikkiura harmonikansoittajasta kaiken kansan lauluidoliksi.
Kirkan laulu-ura alkoi jo varhain. Vuonna 1962 hän esiintyi 12-vuotiaana The Creatures-bändissä, johon mm Remu Aaltonenkin kuului. Kirka kulkeutui myöhemmin Dannyn eli Ilkka Lipsasen D-tuotantoon, jonka leipiin myös hänen muut sisaruksensa päätyivät. Tähti syttyi vuonna 1967, kun ”Hetki lyö” julkaistiin.
Kirkan rauhallinen elämä oli sen jälkeen mennyttä, sillä fanilaumat eivät enää jättäneet häntä rauhaan. Menestys toi mukanaan myös ongelmia perhe-elämään ja myöhemmin taloudellinen tilannekin muuttui täysin toisenlaiseksi.
Kirka ehti uransa aikana esiintyä näyttelijänkäkin, kun hänellä oli (yllättäen) keikkalaulajan rooli elokuvassa Takiaispallo.

Kalle Lindrothin suoritus Kirkana oli seurueemme mielestä erittäin upea. Seurueemme mieleen jäi myös Sami Hokkasen Sammy Babitzin…. sillä lavalla seisoi ykskaks Sammy Babitzin, yhdennäköisyys ja ääni olivat niin lähellä esikuvaa että se puistatti. Ensimmäisen näytöksen päättävä Daa da daa da ja sitä seuraava kohtaus sai monen silmät kyyneliin.

Esityksessä puhuttiin sopivasti Stadin slangia ja viljeltiin huumoria. Sopotin jokseenkin pähkähullu kapellimestari oli yksi illan kohokohdista moonwalkinsa ja muiden eleidensä kanssa, puhumattakaan Petrus Kähkösen Remu Aaltosesta.

Esitys päättyy nimikkokappaleeseen, Kirka on jättänyt meidät mutta hänen musiikkinsa elää.