Uusien jäsenten tapaaminen järjestettiin tänä vuonna 25.-27.5.2012 Vihdin Pääkslahdessa.
Yhdistyksen lähettämä kutsu oli saanut kiitettävän monta jäsenperhettä liikkeelle, vaikka joitain olikin pelottanut lähteä tapaamiseen kun siellä ei tunne ketään. Tämä asia korjaantui varsin pian jo leiriytymisen yhteydessä.

Tietoa uudesta harrastuksesta
Tapaamisen ohjelma perustui tiedon välittämiseen, jotta uusi harrastus ja siihen liittyvät asiat tulisivat mahdollisimman tutuiksi. Lauantain pääpaino oli tämän vuoksi luennoissa, joissa Kim Saarikoski puheenjohtajan ominaisuudessa kertoi omasta yhdistyksestämme ja liiton varapuheenjohtaja Juha Rakkola liiton organisaatiosta. Liiton leirintä- ja turvatoimikunnan varapuheenjohtaja Hannu Kivikosken leirintäturvallisuutta koskeva osio herätti eniten keskustelua, sillä onhan turvallisuus kaikista tärkein ja meidän oma toimintamme turvallisuuden noudattamisessa henkivakuutuksemme. Saimme tietää, miksi matkailuvälineet pitää katsastaa ja huoltaa sekä selvityksen mm. siitä, mitä treffeillä käytetty sana ”valosähkö” tarkoittaa.
Toimintatoimikuntamme puheenjohtaja Juhani Peteri selvitti meille ajoharjoittelun tarpeellisuutta ja kertoi siitä, miten ajotaitomerkin saa suoritettua, niin että voi esimerkiksi osallistua Karavaanarin ajokortin peruskurssille. Peteri kehotti myös käymään, mikäli mahdollista, seuraamassa Karavaanarin taitoajon eli Caramban kilpailuja.
Matkailuasiamiehemme Jussi Seppä kertoi meille mystisestä käsitteestä nimeltä karavaanihenki. Jussilta saimme myös paljon tietoa kansainvälisistä tapahtumista, joihin kannattaa rohkeasti lähteä. Niissä pärjää ihan kotimaan kielellä, sillä onhan paikalla aina liuta muitakin suomalaisia!

Leppoisaa meininkiä
Luentojen jälkeen odotti meitä yhdistyksen tarjoama maukas soppa, jota syötiin pitkässä pöydässä. Pitkä pöytä oli monelle uusi kokemus; saadun palautteen perusteella myös miellyttävä kokemus. Pitkässä pöydässä saatiin välähdys aiemmin mainitusta karavaanihengestä, kun yhdelle oman pöydän vahingossa matkasta jättäneelle pariskunnalle hankittiin pöytä ja tuolit yhteisvoimin.
Lauantain loppuohjelma oli varattu yhdessä ololle ja muihin karavaanareihin tutustumiseen ja tämä myös toteutui.

Sunnuntaiaamuna testattiin tietopolun muodossa sitä, mitä luennoista oli jäänyt mieleen. Kysymykset liittyivät nimittäin kaikki edellisen päivän antiin. Tietopolun voitti lähes ylivoimaisesti Anni Ruokosenmäki.

Miksi pesuvati?
Lopuksi vielä ”juonipaljastus”, joka luennoitsijoilta jäi mainitsematta. Tapaamiseen saapuneille jaettiin ilmoittautumisen yhteydessä pesuvati, joka sisälsi ohjelman ja muuta pientä. Miksi siis pesuvati? Yhdistyksen ensimmäisillä treffeillä Rastilassa elokuussa 1969 jaettiin kaikille tapahtumaan osallistuneille pesuvati, sillä alueella ei ollut kuin yksi pesupaikka treffivieraiden käytössä. Pääkslahden tapaaminen oli monelle ensimmäinen treffi ja pesuvati tuli nytkin heti käyttöön.

Kiitämme Merjaa ja Ismo, että saimme taas tulla Pääkslahteen järjestämään tapahtumaa ja ennen kaikkea kiitämme tapaamiseen uskaltautuneita uusia jäseniä erittäin mukavasta viikonlopusta! Nähdään taas ensi kerralla!