Kokemäki isännöi Pohjoismaisia Karavaanipäiviä

Suomi oli tänä vuonna jälleen Pohjoismaisten Karavaanipäivien järjestelyvuorossa. Treffien ovet avattiin Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi pohjoismaalaisten kollegojemme lisäksi myös muille maailman karavaanareille. Treffeille osallistui siten karavaanareita kymmenestä eri maasta.

Sisäänajopäivä sujui aurinkoisessa säässä Kokemäen kaupungin maskotin Kokemäen Kollin olleessa talkooväen apuna vastaanottamassa vieraita.
Vieraat saivat perinteisen ohjelmakassin sijaan käteensä sinisen ämpärin, jonka sisältöä saattoi rauhassa leiriydyttyään tutkia.

Treffit aukeavat
Treffien ohjelma koostuu melko pitkälle ennalta määrätyistä asioista, joita ovat juhlalliset avajaiset ja päättäjäiset tarkoin määritellyin seremonioin, pitkät pöydät, arpajaiset ja retkien järjestäminen.
Avajaisissa nähtiin kuinka NCR:n eli Nordisk Caravan Rådetin lippu takavarikoitiin sen viime vuonna Norjassa ryöstäneeltä Kokemäen Kollilta, jonka jälkeen Kolli saatettiin tomerien järjestyksenvalvojien toimesta pois paikalta - lippu saatiin siten asianmukaisesti nostettua ja treffit avattua. Avajaisissa kuultiin puheita, kuten tapana on. Tervehdyksen toivat Kokemäen kaupunginjohtaja Reijo Siltala, NCR:n presidentti Kenneth Björkskog ja SF- Caravan ry:n varapuheenjohtaja Minna Joensuu.

Ohjelmaa kaikille
Treffiaamut alkoivat reippaasti Irma Fagerholmin järjestämän keppijumpan tahdissa. Aamuvirkut erimaalaiset karavaanarit saapuivat sankoin joukoin aamuisin jumpalle.
Treffien ohjelmaan kuuluvat joka ilta kortteleissa järjestetyt pitkätpöydät leikkimielisine ohjelmineen, jonka jälkeen siirryttiin seuraamaan arpajaisia ja viihtymään iltaohjelman parissa. Mainittakoon, että kolmen ensimmäisen treffipäivän arpajaisten pääpalkintoina oli Finnlines Oy:n 800 euron arvoiset lahjakortit ja viimeisen päivän päävoittona sähköpyörä.
Treffeillä kisattiin kiivaasti mm nännikumin ja saappaan heiton mestaruudesta. Suomi vei nännikumin heitossa kolmoisvoiton sillä mestariksi kruunattiin Martti Lamberg, hopealle heitti Heikki Digert ja pronssille Jorma Kilkki.
Lapsille oli järjestetty omat olympialaiset, joihin aikuisilla ei ollut asiaa. Lasten olympialaisten yhtenä lajina oli mölkynheitto. Myös frisbeegolfin ja polkuautoyhdistelmän paremmuudesta kisattiin.

Retkikohteina olivat Emil Cedercreuzin museo ja Vanha Rauma. Vanhaan Raumaan suuntautunut retki kesti koko päivän, sillä päivän aikana tehtiin myös piipahdus Porin jazzhumuun. Vanhassa Raumassa päästiin oppaan johdolla tutustumaan kaupungin tarinaan, jonka jälkeen siirryttiin tutkimaan Poroholman leirintäaluetta, joka on luokiteltu viiden tähden alueeksi.

Pohjoismainen ilta, jonka voi katsoa olevan treffien kohokohta, oli tällä kertaa järjestetty satakuntalaisen pitopöydän merkeissä. Treffien alkupäivinä tarjottu leivosbuffet antoi osviittaa mitä tuleman pitää: pöydät notkuivat satakuntalaisista herkuista ja vatsat täyttyivät.

Ajotaitoa
Viikon aikana testattiin myös ajotaitoa, sillä treffeillä oli mahdollista jälleen suorittaa pohjoismaisia ajotaitomerkkejä.
Ajotaidon jo varsin hyvin hallitsevat karavaanarit kilpailivat toisaalla karavaanarin taitoajon eli Caramban pohjoismaisesta mestaruudesta. Kilpailu on valitettavasti kutistunut Suomi-Ruotsi maaotteluksi, mutta toiveissa on että saamme jälleen mukaan norjalaisväriä.
Ruotsin Anders Friis ajoi Caramban pohjoismaiseksi mestariksi senioriluokassa; nuorten mestariksi kruunattiin Suomen Tomi Mustonen.
Suomi otti matkailuvaunuyhdistelmäpuolella kolmoisvoiton Elis Bussmanin voittaessa, Janne Kallion sijoittuessa toiseksi ja Ilari Lepolan kolmanneksi.
Pohjoismaisilla päivien Carambassa oli ensimmäistä kertaa mukana myös matkailuautoluokka. Suomen Karl-Olof Grönholm ajoi mestariksi ennen Suomen Juhani Peteriä.

Kaikki päättyy aikanaan
Treffiviikon kääntyessä loppua kohden alkoivat markkinatorin kojut myyjineen kadota, kortteleista katosi väkeä kohti seuraavia seikkailuja ja ohjelmassakin luki että päättäjäiset ja treffien viimeinen pitkäpöytä olisivat kohta käsillä.

Ruotsi isännöi vuoden 2018 Pohjoismaisia Karavaanipäiviä. Treffit järjestetään 8.-14.7.2018 Kristinehamnissa.

TEKSTI: ARMI YLIKORPI, KUVAT: MARIA BREDENBERG, ANNA-LIISA KETTUNEN, NCT2017/NORDIC RALLY2017


Raimo Myllymäki ajoi ensimmäisenä sisään ja pääsi kuvaan Kokemäen Kollin kanssa


Talkooväki odottaa porttien avaamista


Anneli Matikainen ottaa vieraita vastaan


Suomen lippua kantoi Olof Bussman ja Helsingin yhdistyksen lippua Kim Saarikoski


NCR:n presidentti Kenneth Björkskog avasi Pohjoismaiset Karavaanipaivat


Kokemäen kaupunginjohtaja Risto Siltala


SF-Caravan ry:n varapuheenjohtaja Minna Joensuu


Nännikumin heiton mestaruudesta kisattiin kiivaasti


Taitoajo menossa


Hienoa jälkeä


Saappaanheitto on taitolaji


Toisenlaista tikanheittoa


Hyvä tulos


Pitkien pöytien oheiskilpailut olivat monenmoisia


Pitkät pöydät kokosivat korttelien väen yhteen


Janne Kallio suorittaa kuviota


Carambistit yhteiskuvassa


Hakemistoon