Puheenjohtajan palsta

”Maattoman” yhdistyksen pulmia

Viime liittokokouksessa tehtiin mielestäni käsittämätön päätös. Tarkoitan tällä päätöstä, jolla jäsen joutuu maksamaan liittomaksun useaan kertaan liittyessään useampaan yhdistykseen. Tämä on aiheuttanut jäsenkatoa joillekin yhdistyksille, varsinkin niille yhdistyksille, joilla ei ole omaa aluetta. Monet karavaanarit liittyvät johonkin yhdistykseen, jolla on oma alue saadakseen alennusta kausipaikoista, mutta haluaisivat kuitenkin olla esimerkiksi kotiseutunsa yhdistyksen jäseniä kannatuksen vuoksi. Nyt tämä mahdollisuus on estetty tai ainakin se on muuttunut kalliimmaksi. Tunnen karavaanareita jotka ovat olleet jäseniä kolmessa tai jopa neljässä yhdistyksessä, mutta ovat nyt lopettaneet kaikki kannatusjäsenyydet.
Tähän on olemassa ainakin meillä Helsingin yhdistyksessä eräs ratkaisu, nimittäin ulkojäsenyys. Ulkojäsenellä on samat oikeudet kuin muillakin jäsenillämme lukuun ottamatta äänioikeutta vuosikokouksissa. Tätä mahdollisuutta kannattaa harkita.

Muutenkin minulla on tunne että liitto on muuttumassa enemmänkin jäsenalueiden tai ainakin niiden ylläpitäjien liitoksi. Meidänhän pitäisi olla matkailijoiden yhteenliittymä jonka jäsenet nyt sattuneesta syystä liikkuvat matkailuajoneuvolla. Ainakin tämä näkyy liittokokouksessa äänestyskäyttäytymisessä. Meitä ” maattomia” on kuitenkin melkoinen osa yhdistyksistä, joten pitäisiköhän meidän kokoontua ja keskustella yhteisistä asioista. Tällä ehdotuksen tapaisella en kuitenkaan halua aikaansaada yhdistyskenttään säröjä vaan pikemminkin lujittaa alueettomien yhdistysten yhteistyötä.

Minulta on kysytty miksi viemme 50V juhlatreffimme Järvenpäähän, miksi ei juhlita Helsingissä tai tutulla alueella Pääkslahdessa. Helsingissä ei ole paikkaa tällaisen tapahtuman järjestämiseen ja sitä paitsi, vaikka saisimmekin jonkin kentän vuokratuksi kotikaupungistamme, tulisi treffien järjestelykustannuksiin valtavasti lisäkuluja vartioinnista ja infran rakentamisesta. Pääkslahti on tuttu paikka ja siellä on helppo järjestää tapahtumia, mutta tällä kertaa se ei sovi, koska lähistöllä ei ole tapahtumakokonaisuuteen tarvittavia tiloja. Niinpä hallitus päätyi tähän paikkaan pitkien keskustelujen jälkeen.

Hyvää alkanutta syksyä ja antakaapa pyörien pyöriä, olemmehan matkailijoita.

Kim Saarikoski
SF-Caravan Helsinki
puheenjohtaja


Hakemistoon