Mistä on kyse?
Caramba on matkailuvaunuyhdistelmällä käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä ja kiinnostusta matkailuvaunuyhdistelmän käsittelystä.
Harjoittelemalla saa varmuutta ja tietoa auto- ja matkailuvaunuyhdistelmän käyttäytymisestä, josta taas on hyötyä joka kerta kun liikkuu vaunun kanssa, sekä matkalla että leirintäalueella. Jokaisen yhdistyksen ajotaitotoiminnasta vastaava henkilö antaa varmasti lisää tietoja caramba-harjoittelusta.
Caramba- kilpailuja järjestetään SM-tasolla, Cup-kilpailuina ja PM- tasolla. Kilpailuissa ajetaan vaunuyhdistelmällä ( auto + matkailuvaunu ) kaksi kierrosta, joissa on määrätyt ratakuviot. Kuviot ajetaan mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Kilpailussa auto on ajajan oma tai muuten vapaavalintainen, mutta kaikki käyttävät samanlaista matkailuvaunua. Caramba cupissa kilpaillaan miesten, naisten, nuorten, aloittelijoiden ja ikämiessarjassa. Ikämiessarjan alaraja on 55 vuotta. Aloittelijoiden sarjassa saa kilpailla kaksi vuotta, mutta yleiseen sarjaan on mahdollista siirtyä aikaisemminkin.

Caramba Cup 2014
Vuoden 2014 Caramba Cupin neljäs ja viimeinen osakilpailu ajettiin Hangossa 27.9.2014 Hangon yhdistyksen 25-vuotisjuhlien yhteydessä. Kauden päätöskilpailuun osallistui peräti 16 kilpailijaa.

Kilpailu oli tämän kauden toinen, jossa kaadettiin keiloja oikein urakalla - ensimmäisellä kierroksella niitä meni nurin peräti 17 kappaletta! Elis Bussman ja Janne Kallio olivat ainoat kilpailijat, jotka suoriutuivat ensimmäisestä kierroksesta virheettömällä ajolla. Toiselle kierrokselle jäi siis paljon haastetta monelle.
Kilpailun jälkeen kuultiin erilaisia kommentteja. Jarno Nyströmiä lohdutti se, että niin monet paljon ajaneet kuljettajat kaatoivat keiloja ja Saija Laine oli erittäin tyytyväinen selätettyään toisella kierroksella SM-kisoissa kiusaa tehneen kuvion nro 5.

Yhdistyksemme edustajat kurvailivat kolmannen kerran peräkkäin kolmoisvoittoon, joka tarkoitti sitä, että myös Cupissa tuli kolmoisvoitto. Tämän vuoden Cup-voitto oli Elis Bussmanille jo kuudes peräkkäinen.
Timo Ahon ja Kokemäen Lasse Vähä-Väheen koko kauden kestänyt kilpailu päättyi lopulta pisteen erolla Vähä-Vaheen eduksi.
Naisten sarjan cup voiton vei Kokemäen Saija Laine, nuorten voiton Väst-Nylandin Tomi Mustonen ja ikämiesten voiton Väst-Nylandin Ralf Friberg. Aloittelijoiden sarjassa nähtiin tänä vuonna vain kokemäkeläisiä, joista Mikko Santanen oli paras.

Cupin lopputulokset:

Naiset:
1. Saija Laine, Kokemäen seutu
2. Anne-May Wiberg, Itä-Uusimaa

Miehet:
1. Elis Bussman, Helsinki
2. Ilari Lepola, Helsinki
3. Janne Kallio, Helsinki
4. Eero Mustonen, Väst-Nyland
5. Toni Westerlund, Väst-Nyland
6. Ralf Hietaniemi, Väst-Nyland
7. Lasse Vähä-Vahe, Kokemäen seutu
8. Timo Aho, Helsinki
9. Jan-Erik Suoja, Kokemäen seutu
10. Ari Strandman, Kanta-Häme
11. Bror-Erik Nyholm, Väst-Nyland
12. Jarmo Ketonen, Kokemäen seutu

Nuoret:
1. Tomi Mustonen, Väst-Nyland

Ikämiehet:
1. Ralf Friberg, Väst-Nyland

Aloittelijat:
1. Mikko Santanen, Kokemäen seutu
2. Jyrki Laaksonen, Kokemäen seutu
3. Jarno Nyström, Kokemäen seutu

Onnittelemme kaikkia Carambisteja upeasta kaudesta!