Mistä on kyse?
Caramba on matkailuvaunuyhdistelmällä käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä ja kiinnostusta matkailuvaunuyhdistelmän käsittelystä. Harjoittelemalla saa varmuutta ja tietoa auto- ja matkailuvaunuyhdistelmän käyttäytymisestä, josta taas on hyötyä joka kerta kun liikkuu vaunun kanssa, sekä matkalla että leirintäalueella. Jokaisen yhdistyksen ajotaitotoiminnasta vastaava henkilö antaa varmasti lisää tietoja caramba-harjoittelusta.

Caramba- kilpailuja järjestetään SM-tasolla, Cup-kilpailuina ja PM- tasolla. Kilpailuissa ajetaan vaunuyhdistelmällä ( auto + matkailuvaunu ) kaksi kierrosta, joissa on määrätyt ratakuviot. Kuviot ajetaan mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi. Kilpailussa auto on ajajan oma tai muuten vapaavalintainen, mutta kaikki käyttävät samanlaista matkailuvaunua. Caramba cupissa kilpaillaan miesten, naisten, nuorten, aloittelijoiden ja ikämies sarjassa. Ikämiessarjan alaraja on 55 vuotta. Aloittelijoiden sarjassa saa kilpailla kaksi vuotta, mutta yleiseen sarjaan on mahdollista siirtyä aikaisemminkin.

SM- ja PM-kilpailussa on myös nuorten sarja, jonka ikäraja on 25 vuotta. PM-kilpailussa on myös ikämiessarja, jonka ikäraja on 60 vuotta. Caramban säännöt ovat tänä vuonna muuttuneet siten, että kuviot 1, 6, 10 ja 19 on jätetty pois.

Caramba cup koostuu neljästä osakilpailuista, jossa kolmen osakilpailun yhteistulokset lasketaan yhteen. Tarkin ja nopein kuljettaja on näin ollen cup:in voittaja. Suomen mestaruuskilpailun neljä parasta lähtevät edustamaan Suomea Pohjoismaisille Karavaanipäiville, jotka järjestetään vuorotellen eri Pohjoismaissa. Vuonna 2010 PM- päivät ovat Tomelillassa, Ruotsissa. Mainittakoon, että vuoden 2009 Pohjoismaiden mestari on Elis Bussman SF-Caravan Helsinki ry:stä.

Vuoden 2010 SM-kilpailu
Caramban Suomen mestaruuskilpailut ajettiin 05.06.2010 Rajamäellä Reino Laakson yrityksen pihalla. Tapahtuman järjesti SF-Caravan Hyvinkään seutu ry, treffipaikkana toimi VihtiPark. Kilpailuun osallistui 11 ajajaa ja tiukan kisan jälkeen voitiin todeta, että vuoden 2010 Suomen mestari on Erkki Lepola, SF-Caravan Kanta-Häme ry:stä. Nuorten Suomen mestariksi ajoi SF-Caravan Riihimäen seutu ry:n Ilari Lepola.

Lopputulokset:

Miehet yht.aika

1. Lepola Erkki Kanta Häme 04.52,44
2. Bussman Elis Helsinki 05.34,52
3. Kallio Janne Hyvinkään seutu 06.07,76
4. Oinas Kimmo Vantaa 06.17,04
5. Aaltonen Lasse Helsinki 06.25,62
6. Bussman Olof Väst Nyland 09.18,35
7. Haavisto Petri Salon seutu 10.57,81
8. Westerlund Toni Väst ‐Nyland 13.12,20
  Strandman Ari Riihimäen seutu hylätty

Nuoret yht.aika

1. Lepola Ilari Riihimäen seutu 08.14,53
  Oinas Jouni Vantaa hylätty