Isänpäivää on vietetty Suomessa 1970-luvun alusta lähtien; vakiintuneeksi liputuspäiväksi se hyväksyttiin vuonna 1987. Tarina kertoo, että tämäkin päivä on kehitetty Yhdysvalloissa Äitienpäivän innoittamana.

Yhdistys järjesti ensimmäistä kertaa Isänpäiväkahvit toimistolla sateisena torstai-iltana 9.11.2017.
Toimintatoimikunta oli tätä ensimmäistä Isänpäiväkahvia varten varannut tarjoilut hieman summamutikassa, sillä aavistusta siitä, saisiko kahvitilaisuus suosiota, ei ollut kenelläkään. Toimisto täyttyi mukavasti kahvittelijoista ja ns. aktiivi-isien tilaama kakku katosi pöydältä.

Vanhat ja uudet tuttavuudet kohtasivat tilaisuudessa; eräs pariskunta kävi omien sanojensa mukaan ”tutustumassa vanhaan toimipaikkaan monen vuoden jälkeen”. Kahveilla kävi myös karavaanareita, jotka kahvittelun innoittamana saapuivat toimistolle ensimmäistä kertaa.

Illan aikana keskusteltiin myös erittäin paljon siitä, miten liittokokouksen päätös kumota mahdollisuus kuulua useampaan yhdistykseen yhdellä liiton osuudella vaikuttaa jäsenkuntaan. Monet kahveille tulleista henkilöistä kuuluivat useampaan paikallisyhdistykseen ja osa oli jo todennut mahdottomaksi maksaa liiton osuuden moninkertaisesti.

Tilaisuudessa selailtiin myös erittäin innokkaasti yhdistyksen vieraskirjaa ja lehtileikearkistoa. Lehtileikearkiston aarteista kirposivat monet jutut ja muistelot.

Isänpäiväkahvin ideoineet toimihenkilöt päättivät tilaisuuden jälkeen, että Isänpäiväkahvit järjestetään taas ensin vuonna.

Kiitos tapahtumaan osallistuneille mukavasta illasta!