Ajatus kansainvälisen SMV- tapaamisen järjestämisestä heräsi jo SMV Caravan Team Finlandin eli munakerhon ensimmäisessä kokouksessa vuonna 2009. Ehdotus tehtiin silloin lähinnä vitsimielessä, mutta ajatus jäi kytemään ja se kasvoi kasvamistaan.

Kansainvälisen tapaamisen järjestelyt lähtivät tosissaan käyntiin viime vuonna tehdyn tehdasmatkan aikana, kun suhteet hollantilaiseen Dutch SMV Friends- kerhoon oli solmittu. Hollantilaiseen SMV-kerhoon kuuluu yli 400 jäsentä ja se juhlii tämän vuoden lokakuussa 25- vuotisjuhliaan. Ensimmäisen kansainvälisen tapaamisen ajankohdaksi valittiin tehtaan 65:s toimintavuosi ja ajankohdaksi viikonloppu ennen suomalaisten juhannusta, eli 14.-16.6.2013.

Tapaamiseen ei tietenkään lähdetty ihan kylmiltään, talvitapaamisessa valittiin sopiva olut joka sai oman etiketin ja lisäksi teetettiin asiaan sopivat paidat. Hollantilaiset tekivät vastaavasti tapaamisen teemamukeja ja muuta tavaraa.

Tapaamiseen lähti Suomesta peräti 11 munaa joka on melkoinen määrä, kun ottaa huomioon että Örebrohon kokoontui 24 munaa neljästä eri maasta (Suomi, Ruotsi, Hollanti, Saksa). Kun päiväkäynnillä olleet munat lasketaan mukaan, saadaan luvuksi 29 munaa.

Suomalaiset munat tapasivat toisensa viimeistään Naantalissa, josta siirryimme lautan uumeniin. Lauttamatka ei ollut mikään mukava ja unenpuutteen huomasi seuraavan päivän noin 300 kilometrin ajomatkalla Kapellskäristä Örebrohon. Matka ei sujunut muutenkaan suunnitellun mukaisesti, sillä letkamme hännillä olleen yhden vetoauton matka loppui laakeririkkoon. Uhkaavasta tilanteesta selvittiin onneksi vain auton vaurioilla, matkustajat selvisivät melkoisella säikähdyksellä. Me muut teimme pienen kunniakierroksen palatessamme takaisin auttamaan. Munat herättivät remonttitauolla ja letkassa ajaessaan aika lailla huomioita. Matkaa päästiin jatkamaan kun tarvittavien osien ja asiantuntevan korjaamon todettiin löytyvän läheltä. Porukkamme ”kovan onnen munat” tulivat Örebrohon muutamaa tuntia pääjoukkoa myöhemmin.

Tapaaminen oli hollantilaisen kerhonvetäjän Joost Ingelsenin toimesta järjestetty Gustavsvikin viiden tähden leirintäalueelle. Leirintäalue on aivan valtava ja palvelut tähtien mukaiset. Munaleiri herätti myös täällä arvattavaa huomioita.

Hollantilaiset olivat rakentaneet tapaamiselle ohjelman, josta vain sauna puuttui. Sellainenkin olisi ollut käytettävissä leirintäalueen kupeessa sijaitsevassa kylpylässä, mutta aikaa ei riittänyt siihen tutustumiseen.

Lauantaina saatiin ostaa SMV-tuotteita ja kirppistavaraa, jonka jälkeen kisattiin kerhon minigolfmestaruudesta. Radasta jäi muutama reikä pelaamatta, sillä porukalla tuli kiire siirtyä tehtaalle, jossa meitä odotti juhlakahvitus (ja tietysti se perinteinen korv med bröd). Tehtaalla tutustuttiin muniin eri vuosikymmeniltä ja ostettiin varaosia.

Tehdasvierailun jälkeen lähdimme etsimään paikallista Amerikan-autokerhoa. Old American Car Cruisers Örebro oli järjestänyt meille cruisingin, joka pääsi meidän harharetkien jälkeen alkamaan. Kerho oli nähnyt vaivaa reitin valinnassa ja siinä, että joka toinen auto oli paikallinen eksymisten välttämiseksi. Cruisaillessa näimme kaupungin nähtävyyksiä kuten Örebron linnan, jossa on teatteria ja muuta mukavaa kaupunkilaisille, Wadköpingin museokaupungin, jossa on jäljitelty mennyttä Örebrota ja näkötorni Svampenin, josta oli huimat näköalat.

Lauantai-ilta huipentui yhteiseen pitkään pöytään ja vintageiltaan, jossa eri vuosikymmenet olivat hyvin edustettuina.

Tapaamisen päätös koitti aivan liian nopeasti. Sunnuntaina päästiin vielä tutustumaan Pålsbodassa sijaitsevaan Holmgrensin Volkkarimuseoon- ja sen jälkeen olikin enää palkintojen jaon ja jäähyväisten vuoro. Palkintoja jaettiin seuraavasti: Elisa ja Jouni Koivisto saivat tsemppipalkinnon, sillä he eivät antaneet ajoneuvorikon pilata reissua. Minna ja Juha Tolonen jakoivat alkuperäisimmän SMVn palkinnon hollantilaisten Marian ja Folkert van Gorkumin kanssa. Terhi ja Juha Kuronen palkittiin parhaimmasta vintageasusteesta. Ja paikalle ainoassa saksalaisessa munassa saapuneet Gudrun ja Martin Kistenmacher saivat pisimmältä saapuneiden palkinnon; he olivat ajaneet tapaamiseen 1643 kilometriä. Siitä saa jo respectiä!

Paluumatkalla Naantaliin totesimme matkan olleen erittäin onnistunut. Tapaaminen olisi tosin saanut olla ainakin päivää pidempi, sillä uusiin tuttavuuksiin ei oikein ehtinyt tutustua kuin pintapuolisesti. Siemen seuraavan kansainvälisen tapaamisen järjestämiselle kylvettiin ennen lähtöä, jäämme odottamaan sitä.

Reissulla keskusteltiin myös kerhon syystapaamisesta. Paikaksi sovittiin Vankkurimännikkö Virroilla ja ajankohdaksi viikonloppu 30.8.-1.9.2013. Tapaamisesta löytää lisätietoja kerhon kotisivuilta osoitteesta www.smv.fi.