SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2008

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Helsingin Uudella Yhteiskoululla tiistaina 06.05.2008.
Tässä kohtaa on paikallaan kiittää yhdistyksen emäntää Anne Eniä hänen kokoustarjoilun eteen näkemästään vaivasta. Hän oli loihtinut kokoukselle suussa sulavat pullat ja tuonut paikalle myös voileipiä suoraan töistä tulevia ajatellen.

Hallitus palkitsi ennen kokouksen alkua Armi Ylikorven yhdistyksen standaarilla sekä Matti Tiikkajan yhdistyksen viirillä. Vuoden 2006 osallistujaperheelle Anette Wiander ja Arto Halonen luovutettiin muistopokaali.

Itse kokous sujui erittäin lämminhenkisessä tunnelmassa; vilkas keskustelu siivitti kokousta mukavasti eteenpäin.
Yhdistyksen vuoden 2007 toimintakertomus hyväksyttiin muutaman lyöntivirheen korjauksen jälkeen. Vuoden 2007 tilinpäätös osoitti tilikauden ylijäämäisen tuloksen josta johtuen kokousväki pohti missä yhdistys on onnistunut säästämään edellisvuotta paremmin. Hallitukselle ja muille tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus.

Vilkkain keskustelu käytiin yhdistyksen tulevien 40-vuotisjuhlien järjestämisestä. Yhdistys täyttää 40 vuotta tarkkaan ottaen 25.05.2009 eli varsinaiset bileet on tarkoitus järjestää tästä johtuen 22.-24.05.2009. Juhlien pitopaikkana olisi yhdistyksen vanhin sopimusalue Vihdin Pääkslahti.

Kokous siis sujui mukavissa tunnelmissa vaikka sitä verhosi tietynlainen surullisuus. Yhteiskoulun valtavassa auditoriossa oli paikalla vain 15 äänivaltaista jäsentä, penkkirivit ammottivat tyhjyyttään. Huomasin pohtivani missä ihmeessä kaikki ovat?
Olen itse erittäin tiedonhaluinen jäsen (en siis missään tapauksessa utelias) – haluan nähdä minkälainen ”naama” löytyy nettisivuillamme ja jäsenlehdessämme olevien nimien takaa. Onko se ”naama” sen näköinen, että se edustaa nimenomaan minua, jäsentä? Minkälaista tekstiä siihen ”naamaan” kuuluvasta suusta tulee? Tuntuuko minusta siltä, että sen ”naaman” omistava henkilö on valittu oikeaan tehtävään vai katsonko, että hänelle sopisi joku muu homma paremmin?
Maksan jäsenmaksua, sen vuoksi haluan tietää mihin minun roposeni on sijoitettu. Onko yhdistyksen talous vakaalla pohjalla? Omasta puolestani voin kertoa päättäneeni, että minun jäsenmaksuosuuteni on viime vuonna sijoitettu yhdistyksen uuden toimistonhoitajan koulutukseen ja sen voi sijoittaa siihen jatkossakin.

Yhdistyksen vuosittaiset kaksi vuosikokousta ovat ainoa paikka, missä jäsen oikeasti voi saada äänensä kuuluviin ja jossa jäsen voi konkreettisesti käyttää jäsenmaksun myötä saamaansa valtaa tekemällä esityksiä, äänestämällä luottamushenkilöitä ja tuomalla omaa mielipidettään esille. Kokouksessa ei tarvitse pelätä joutuvansa johonkin tehtävään vastoin tahtoaan - sellaista ei ole koskaan sattunut eikä satu. Sellaiset jutut ovat vain legendaa ja grillillä kerrottuja kauhutarinoita.
Kokouksen perimmäinen tarkoitus on löytää uusia ideoita joilla yhdistyksen toimintaa voidaan uudistaa ja ehkä joissain tapauksissa myös nykyaikaistaa eikä se onnistu, jos ketään ei tule paikalle. Jokainen kokouksessa käytetty puheenvuoro ja jokainen siellä esitetty kysymys on yhdistyksen toiminnan kannalta elintärkeä.

Jäsenkortti ei kuitenkaan velvoita ketään saapumaan vuosikokouksiin; harrastus ja siihen liittyvät asiat perustuvat täysin vapaaehtoisuuteen. Yhdistyksen hallitukselle ei ole samanlaisia vaalien markkinointimahdollisuuksia kuten maamme ylimmällä johdolla, mutta ehkä sekin saisi jäsenistön liikkeelle esim. arpomalla kokoukseen osallistujien kesken maksuttoman vuoden, maksuttoman kansainvälisen leirintäkortin tai megaluokan vaunuun sopivan tauluteeveen …..

Toimintakertomus

Tasekirja

Tase-erittely

Tilintarkastuskertomus