Vuoden 2013 liittokokous pidettiin 26.5.2013 Kuopiossa. Kokouksen ympärille oli rakennettu liittokokoustreffit, joille osallistui reilut kaksisataa vaunukuntaa eri puolilta Suomea. Kokousväkeä oli majoittunut Rauhalahden leirintäalueen lisäksi myös läheiseen kylpylähotelliin. Treffit olivat samalla alueen kesäkauden avajaistapahtuma, sillä se avasi ovensa 24.5. klo 8. Alueelle oli tosin jo edellisenä päivänä saapunut lähes 50 yksikköä, josta liiton puheenjohtaja Juha Hämäläinen antoi hieman nuhteita. Etukäteen saapuneet olivat aiheuttaneet hieman hämminkiä alueen työntekijöille.

Treffiohjelmaa joka lähtöön

Liittokokoustreffien ohjelma oli paitsi runsas, myös hyvin monipuolinen. Viikonlopun aikana oli mahdollisuus päästä risteilylle Alahovin viinitilalle tai Kallavedelle, osallistua Kuopio/Puijo- kiertoajelulle, suorittaa ajotaitomerkkejä, oppia taloudellista ajotapaa ja jännittää Karavaanarin taitoajon eli Caramban Suomen mestaruuskilpailuissa. Molempina treffi-iltoina pääsi tanssimaan juhlatelttassa. Lauantaina nautittiin lisäksi juhlaillallinen.

Yhdistysten virallisten edustajien ohjelmaan sisältyi myös hieman ”kuivempaa” ohjelmaa, kuten puheenjohtajien palaveri ja liittokokousehdokkaiden tentti, unohtamatta varsinaista liittokokousta.

Treffivieraat ehtivät myös käydä tutustumassa paikallisen matkailuajoneuvomyyjän tarjontaan, tehdä ostoksia Kuopion keskustassa, uida melko raikkaassa Kallavedessä, istua pitkässä pöydässä, tavata tuttuja ja solmia uusia tuttavuuksia. Yleisesti todettiinkin, että liittokokouksen ympärille oli saatu kunnon caravanmeininkiä.

SM-Caramba

Karavaanarin taitoajon eli Caramban Suomen mestaruudesta kilpailtiin lauantaina 25.5. Kilpailuun oli ilmoittautunut yksitoista kilpailijaa. Päätuomari Olof Bussman oli laatinut kaksi erittäin haastavaa kierrosta, joista toisen aikana peräti kolme kilpailijaa diskattiin ajan ylityksen vuoksi. Suomen mestaruuskilpailujen maksimiaika on nimittäin kahdeksan minuuttia. Kierrokset eivät muutenkaan menneet kilpailijoilta täysin virheittä, lukuun ottamatta Väst-Nylandia edustavan Eero Mustosen muihin verrattuna -lähes virheetöntä ajoa. Mustonen sai vain yhden viiden sekunnin aikalisän koko kilpailun aikana ja hänet palkittiinkin ansaitusti tyylipalkinnolla.

Suomen mestariksi ajoi Helsingin yhdistyksen Elis Bussman, Hyvinkään Janne Kallion ollessa toinen ja Eero Mustosen kolmas. Edellä mainitut henkilöt edustavat Suomea heinäkuussa Turussa ajattavissa Caramban Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa.

Vuoden 2013 liittokokous

Kuluvan vuoden liittokokous pidettiin 26.5. Kuopion musiikkikeskuksessa. Kokouksessa oli edustettuna 64 jäsenyhdistystä liiton 72 yhdistyksestä.

Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2012 alijäämäinen tilinpäätös, joka käsitti toimintakertomuksen, tuloslaskelman, taseen ja tilintarkastajien lausunnon. Jäsenmaksut pidettiin ennallaan, kuten myös se, että jäsenen on mahdollista kuulua useampaan jäsenyhdistykseen yhdellä liiton jäsenmaksuosuudella.

Kokouksessa vahvistettiin myös toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuosilla 2013-2014. Liiton tuleva juhlavuosi, kuten ei mikään muukaan tapahtuma, ole ilmainen. Liiton kahta seuraavaa vuotta koskevat talousarviot ovat siten alijäämäisiä. Kokousta varoitettiinkin jo etukäteen siitä, että jäsenmaksujen korotus saattaa tulevaisuudessa tulla ajankohtaiseksi.

Liittohallituksesta olivat tällä kertaa erovuorossa Hanna Jokinen, Esa Pussinen ja Seppo Tiilikainen. Ehdokkaina liittohallitukseen oli viisi henkilöä, joten kokous pääsi äänestämään. Äänet jakautuivat siten, että Hanna Jokinen Tampereelta sai 163 ääntä, Jari Valkeapää Maskusta 154 ääntä ja Kauko Meriläinen Raahesta 117 ääntä. Heidät valittiin liittohallitukseen kaudelle 2014-2016.

Kokoukselle oli myös esitetty Kaakon Cawerit ry nimisen yhdistyksen jäsenhakemus. Kokous hyväksyi yhdistyksen yksimielisesti SF-Caravan ry:n jäsenyhdistykseksi. Yhdistyksen edustajat Harri Hallikas ja Tenho Vesalainen olivat paikalla kertomassa yhdistyksen toiminnasta.

Juhlavuosi 2014

Liiton juhlavuoden 2014 järjestelyt ovat täydessä käynnissä. Juhlavuoden teema on ”Liikkeellä luonnostaan” ja juhlavuoden suojelijaksi on saatu varsin arvovaltainen taho, nimittäin Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö.

Kuluvan vuoden marraskuussa järjestettävän Caravan Gaalan yhteydessä julkistetaan liiton 50-vuotishistoriikki, joka on ainutlaatuinen paitsi Suomessa myös Pohjoismaissa, sillä vastaavaa julkaisua ei löydy. Historiikin on kirjoittanut Tapani Mauranen.

Jäsenyhdistyksiä kehotettiin ottamaan juhlavuosi näkyvästi esille omissa tapahtumissaan. Hämäläinen toivoi, että jokainen yhdistys järjestäisi vähintään yhden juhlavuoden teemalla olevan tapahtuman. Liiton henkilökunta ja liittohallitus ovat käytettävissä tapahtumia järjestettäessä.

Juhlavuoden päätapahtuma tulee olemaan Porin Kirjurinluodolla 24.7.-1.8.2014 järjestettävä 81. FICC Rally, jonne odotetaan yli tuhatta erilaista matkailuyksikköä eri puolilta maailmaa.

Juhlavuoden liittokokoustreffit juhlaohjelmineen järjestetään 16.-18.5.2014 Aulangolla Hämeenlinnassa. Juhlaliittokokous pidetään liiton syntymäpäivänä 17.5. Hämeenlinnan Verkatehtaalla.

 

SM- Caramba Kuopio 25.5.2013

1. Bussman Elis Helsinki 6.33.82
2. Kallio Janne Hyvinkää 7.38.00
3. Mustonen Eero Väst-Nyland 7.39.74
4. Lepola Ilari Helsinki 8.31.09
5. Westerlund Toni Väst-Nyland 12.58.47
6. Strandman Ari Kanta-Häme 13.42.19
7. Aho Timo Helsinki 14.05.90
  Haavisto Petri Salo disq
  Nyholm Bror-Erik Väst-Nyland disq
  Friberg Ralf Väst-Nyland disq
  Vähä-Vahe Lasse Kokemäki disq