Historiaa
SF- Caravan ry eli liitto on perustettu Jyväskylässä 17.5.1964 perustajinaan pietarsaarelainen Antero Rankala, rovaniemeläinen Heimo Ainali, seinäjokelainen Jaakko Talvitie, tamperelaiset Börje Tengström ja Erkki Lassila sekä pedersöreläinen Bror Eklund. Uuden yhdistyksen nimeksi tuli Erkki Lassilan ehdotuksesta samana vuonna Asuntovaunuyhdistys SF- Caravan, jolla yhdistys myös rekisteröitiin. Nykyinen nimi SF- Caravan otettiin käyttöön vuonna 1988.

Yhdistyksen alkuperäinen tunnusmerkki, vanhat lännenvankkurit, on edelleen liiton virallisena tunnuksena. Merkin on suunnitellut Margaretha Tengström.

Yhdistyksen pitkästä iästään huolimatta on istuva puheenjohtaja Juha Hämäläinen vasta viides yhdistyksen puheenjohtaja. Häntä ennen ovat puheenjohtajana toimineet Antero Rankala, Börje Tengström, Seppo Pietiläinen ja Eero Ollila.

Jäsenmäärä on kasvanut tuosta kuudesta perheestä jo 63.000 tuhanteen jäseneen.

Juhlalliset 50-vuotisjuhlat
Liiton viralliset 50-vuotisjuhlallisuudet järjestettiin Hämeenlinnan Verkatehtaalla liiton syntymäpäivänä 17.5. Liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen toi juhliville karavaanareille Valtiovallan tervehdyksen ja Hämeenlinnan kaupungin tervehdyksen kaupunginjohtaja Timo Kenkkala.

Kari Salmelaisen juontamassa tilaisuudessa muisteltiin menneitä aikoja ja kunnioitettiin erityisesti perustajajäseniä, jotka silloin 1960-luvun alussa tuskin osasivat kuvitellakaan, minkälaiseksi harrastusmuotomme paisuisi. Perustajajäseniä edustivat juhlassa Antero Rankalan poika Matti Rankala, Börje ja Margaretha Tengströmin tytär Carita Vehosalo sekä Erkki ja Birgitta Lassilan pojat Kai, Harri ja Tom Lassila.

Juhlavuoden kunniaksi jaettiin myös huomionosoituksia. Liitto on perinteisesti vuosittain palkinnut sellaisia jäseniä, jotka toimivat liiton hyväksi – jäsenyhdistysten aktiivijäsenten palkitseminen on jäänyt jäsenyhdistysten harteille. Liittohallitus oli tästä johtuen päättänyt juhlavuonna huomioida myös jäsenyhdistysten hiljaisia ja uutteria puurtajia. Liiton jäsenyhdistykset olivat kukin saaneet ehdottaa yhtä merkittävästi ja pitkäjänteisesti jäsenyhdistyksen toimintaan osallistunutta jäsentä, jolle liittohallitus myönsi ainutlaatuisen 50-vuotisjuhlamitalin. Juhlamitalin myöntämisperusteina olivat mm. aktiivisuus erilaisissa luottamustehtävissä, ominaisuudet porukan hengenluojana ja kokoajana, oman esimerkin näyttäminen ja karavaanihengen luominen. Juhlamitalia on tehty vain 80 kappaletta, jonka vuoksi lähes kaikki yhdistykset olivat sellaisen jäsenelleen hakeneet. Mainittakoon, että lähes 70 mitalinsaajasta vain 14 oli naisia. Jäsenlehden yhteistyöyhdistysten kaikki neljä sihteeriä saivat mitalin, Espoosta Martti Monto, Helsingistä Armi Ylikorpi, Keravalta Ulla Sorvisto ja Vantaalta Martti Jarva. Onnittelut!

Kuopiolainen Seppo Tiilikainen palkittiin liiton hopeisella yhdistysmerkillä. Kultaisen yhdistysmerkin saivat liittohallituksen varapuheenjohtaja Minna Joensuu, leirintä- ja turvatoimikunnan jäsenet Pauli Heino ja Paavo Rousku ja liittohallituksen jäsen Juha Rakkola.

Liiton korkeimman huomionosoituksen, ”Henget”-reliefin saivat liiton hyväksi pitkään toimineet Tuula Nieminen, Timo Piilonen ja Ilpo Tolvas.

Juhlapäivä huipentui juhlakonserttiin, jossa esiintyi Riku Niemi Orchestra solisteinaan Johanna Iivanainen ja Pepe Willberg.

Liittokokous
Varsinainen liittokokous sujui totuttuun tapaan. Kokouksessa hyväksyttiin menneen vuoden toimintakertomus ja tilit sekä tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Liittokokous päätti yksimielisesti korottaa jäsenmaksuja 2,50 euroa siten, että varsinaisen jäsenen liiton osuus nousee 27 euroon ja rinnakkaisjäsenen liiton osuus 10 euroon.

Kokouksessa tehtiin myös henkilövalintoja. Liiton puheenjohtajana vuodesta 2009 toiminut Juha Hämäläinen valittiin jatkamaan pestiä vuoden 2017 loppuun. Hämäläinen kertoi kiitospuheessaan toivoneensa vaaleihin vastaehdokasta ja ilmoitti, että alkava puheenjohtajakausi on hänen viimeisensä. Hämäläinen kehotti yhdistyksiä aktiivisesti etsimään hänelle seuraajaa.

Liittohallitukseen oli ehdolla kolme ehdokasta, joten kokous pääsi äänestämään. Liittohallitukseen kaudelle 2015-2017 valittiin Heikki J.O. Leinonen (212 ääntä) ja Juha Rakkola (182 ääntä). Kolmas ehdokas Seppo Tiilikainen keräsi 103 ääntä.

Liitto sai kokouksessa uuden jäsenyhdistyksen, kun kokous yksimielisesti hyväksyi SF- Caravan Oulujärven seutu ry:n jäsenhakemuksen. Yhdistyksen kotipaikka on Vaala ja sen puheenjohtajana toimii Eino Impola.

Helsingin yhdistys oli tehnyt liittokokoukselle aloitteen sellaisen rahaston perustamisesta, josta yhdistykset joilla ei ole omaa aluetta voisivat saada avustusta esim. kaluston hankintaan. Aloite ei saanut kannatusta.