Toimistolla järjestettiin ulkomaanmatkailua koskeva matkailuilta 24.3.2015. Toimistolle kerääntyikin todella suuri joukko ihmisiä, joista osa vieraili toimistolla ensimmäinen kerta.

Jussi Sepän vetämässä matkailuillassa keskusteltiin pääasiassa Kroatian FICC-Rallysta, sillä kaikki läsnäolijat olivat suuntaamassa sinne. Moni FICC-konkari kaipasi sitä ”vanhaa aikaa”, jolloin kattojärjestömme toimi kansainvälisten matkojen matkanjärjestäjänä. Suomalaiset oli silloin kerätty yhteen yhden tahon toimesta.

Jos illasta jäi jotain kysyttävää tai muuten haluat tietoa tulevan kesän FICC Rallysta tai Pohjoismaisista päivistä, voit olla yhteydessä Jussi Seppään, puh. 040 356 5510, jussi.seppa@welho.com.

 FICC Rally Kroatiassa

Kesän FICC Rally järjestetään 27.6.-4.7.2015 Kroatiassa, tarkemmin sanottuna Camping Straskossa Pag-saarella.

Rallyn kotisivut löytyvät osoitteesta http://www.ficcrally2015.hr/

Retkitietoja

Risteily Kornatiin
Rallyn ensimmäinen retki järjestetään heti avajaispäivän jälkeen eli 28.6. jolloin risteillään kansallispuisto Kornatiin. Kornatissa on noin 100 saarta kroatian puolella Adrianmerta. Retken aikana tutustutaan puiston tärkeimpiin nähtävyyksiin. Puistosta löytyy majakoita, kirkkoja, kalasatamia ym. Keskipäivän aikaan syödään lounas Mana-saarella, jota ympyröi kristallinkirkas vesi. Lounas sisältyy retken hintaan. Retken hinta on 52 euroa/aikuinen ja 26 euroa/ lapset 5-12 vuotta. Alle 5-vuotiaan ilmaiseksi. Retki järjestetään myös 3.7.

Maailmanperintökohde
Plitvice-järvet otettiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 1977. Opastettu retket järjestetään 28.6. ja 29.6. Korana- joki on muodostanut tälle hyvin kalkkirikkaalle alueelle 20 järveä. Usean järven välillä on lisäksi mahtavia vesiputouksia. Kansallispuistosta löytyy myös yksi Euroopan vanhimmista metsistä. Retki tehdään patikoiden ja veneitä käyttäen. Retken hinta 51 euroa/aikuinen ja 25,60 euroa/lapset 5-12 vuotta. Alle 5-vuotiaan ilmaiseksi.

Kokemus kajakilla
29.6. ja 2.7. on mahdollista osallistua opastettuun kajakkimatkaan Zrmanja-joella. Joelta löytyy hienoja vesiputouksia ja retken aikana on mahdollista meloa ja uida niiden alla. Melontaa on retken aikana noin 3 tuntia. Järjestäjät ovat ilmoittaneet, että melonta on kevyttä ja että se on turvallista myös vasta-alkajille. Hinta on 49 euroa/henkilö, sisältää kahden hengen kajakin vuokran, pelastusliivit, kypärän ym.

NCT 2015 Sönderborg, Tanska

Pohjoismaiset karavaanipäivät järjestetään 5.-11.7.2015 Sönderborgissa, Tanskassa. Sönderborg sijaitsee osittain Jyllandissa ja osittain Als-saarella. Saksan rajalle on matkaa noin 40 kilometriä. Treffialueena toimii urheilupuisto, johon mahtuu 450 vaunukuntaa. Treffialueen lähistöllä on upeat rantamaisemat.

Treffien kotisivut löytyvät osoitteesta http://nct2015.dk/wordpress/

Sune Andersson on kääntänyt treffiesitteen, jonka lisäksi alla muuta treffiä koskevaa informaatiota.

NCT 2015