Elokuun loppu ja kalenterissa merkintä, että Uutelassa järjestetään rannaltaongintakisa. Siltä istumalta sitten kellariin kaivamaan onki esiin, paikallistamaan lähin matoja kauppaava liike sillä niitä ei kotipihalta löydy, eväät reppuun ja menoksi. Näin olivat ajatelleet monet muutkin, joten kisafiilis oli huipussaan.
Oli mukava huomata, että kilpailu kiinnosti myös Vantaan yhdistyksen jäseniä. Järjestäjät olivat myös iloisesti yllättyneitä siitä, että kilpailun monivuotinen järjestäjä Jussi Seppä löytyi yleisön joukosta.

Kisapaikalla oli usean muunkin kokoonpanon onkikisat meneillään, mutta toisin kuin muilla, meidän porukalla oli saalista! Keli ja kalat tekivät tosin kilpailijoille kepposiaan. Osa porukasta kertoi, että aurinko häikäisi aaltojen pintaan niin, ettei kohoja tahtonut nähdä. Kalat taas käyttivät häikäilemättömästi hyväkseen matalan veden kasvillisuutta jallittaessaan onkijoita, kalojen voitoksi. Mutta, niin kauan kuin oli matoja, oli toivoa jonkinlaisesta saaliista.

Lopulta oli sitten totuuden hetki edessä, eli punnitus. Lukumäärältään eniten kaloja sai Raimo Vallittu, hänellä oli peräti 102 kalaa, joka on kisojen ennätys tähän mennessä. Pieniä kaloja löytyi usealtakin kilpailijalta, mutta kun Vaito Eskelinen viimeisenä saapui punnituspaikalle, oli pienimmän kalan palkinnon voittaja selvillä. Muilla ei ollut saumaa Vaiton ”suuren” saaliin ääressä. Suurimman lahnan, 390 grammaa, veti maihin Esa Rissanen. Naisten palkinnot menivät Marjatta Hurskaiselle, Raili Korhoselle ja Eija Nevalaiselle, tässä järjestyksessä. Miesten sarjan kolme parasta olivat Raimo Vallittu, Esa Rissanen ja Ari Laaksonen. Raimo Vallittu vei myös kiertopalkinnon 1900 grammaa painavalla kokonaispotillaan.

Kisan jälkeen verrattiin eri kalastuskokemuksia, nautittiin vielä nuotiokahvit sekä muista grillieväistä, saadut kalansaaliit kerättiin eri perheiden kissoille tuliaisiksi.

Kiitokset kaikille mukavasta illasta!