Suomen kesäinen keli antoi olettaa, että 31.8.2016 olisi sateisen ongintakisan vuoro, sillä päivät ennen kisaa toivat myrskyä ja melkoista monsuunisadetta. Kisapäivän aamuakaan ei kirkkaaksi voinut kehua. Pilvet katosivat kuitenkin päivän mittaan ja illalla saatiin nauttia pilvettömästä taivaasta ja auringon lämmöstä. Uutelan rantakalliolle kaivattiin jopa vilttiä, jotta kilpailua olisi voinut seurata mukavasti. Uneen vaipumisesta ei kuulemma tarvinnut kantaa huolta, sillä Aurinkolahden hiekkarannalla majailevat sadat hanhet pitivät sen verran meteliä.

Kilpailun järjestäminen Uutelassa on aina järjestäjille jännittävä paikka, sillä kilpailun kokoontumispaikkana oleva Nuottaniemen grillikatos ei koskaan pysy samanlaisena vaikka kesän aikana se käydäänkin tarkistamassa. Grillikatos on niiden kahdenkymmenen vuoden aikana, joina yhdistys on onkikilpailua järjestänyt, muuttunut melkoisesti.
Itse grilli oli tälläkin kertaa muuttanut muotoaan, kuten sen vieressä olevat kalusteetkin. Kalusteista oli tosin joku katsonut tarpeelliseksi vuolla sytykkeitä.
Grillikatoksen vieressä on aikaisemmin ollut Liikuntaviraston paikalle rakentama pienempi katos, jossa on ollut grillipuita. Puut tosin tuppasivat kävelemään pois itsestään ja katoskin pilkkoi itse itsensä ja taisi lopulta sytyttää itsensä palamaankin. Nykyisin puut täytyy siis raahata paikan päälle omin voimin.
Onneksi Uutelan rantakalliot ovat säilyneet ennallaan; kallioille oli tällä kertaa tosin jätetty huomiota herättävä määrä piknikjätteitä. Eräs kilpailua seuraamaan tullut henkilö huomauttikin olevan kummallista, että rasiat jaksetaan kantaa rantaan täysinä, muttei pois tyhjinä edes roskikselle asti.

Rannaltaongintakilpailu keräsi tänä vuonna erittäin runsaan osanoton, osallistujia oli joka sarjassa. Aurinkoinen sää tosin sai kalat lymyämään piiloissaan sen seurauksella, että vain seitsemän kilpailijaa sai saalista. Saaliitkin olivat aika pieniä. Kilpailun suurin kala, keskipannun mittainen ahven, painoi vain 160 grammaa.

Kilpailun voittaja oli heti punnitusvaiheessa selvä; kokonaiskilpailun voiton vei jälleen Terho Rikkonen. Mauno Lepistö sijoittui miesten sarjassa toiseksi ja Esa Rissanen kolmanneksi. Naisten sarjan voitto meni toistamiseen Mira Eskeliselle. Suurimman kalan palkinnon pokkasi Janne Pehkonen.
Pienimmän kalan palkinnosta kamppaili monta kalaa, voitto meni lopulta muutaman millin erolla Terho Rikkoselle. Rikkosella oli kassissaan myös eniten kalaa, 21 kappaletta.
Rumimman kalan palkintoa ei tällä kertaa jaettu, sillä kaikkein ruminta yksilöä ei yksimielisesti pystytty nimeämään kolmen tokon kesken. Tokkoa ei voi kauniiksi kalaksi sanoa, mutta sen maku on kilpailuun osallistuneiden mukaan hyvä.

Kilpailijat ja yleisö olivat varustautuneet kalan mahdolliseen puutteeseen, sillä makkarapaketit aukesivat palkintojen jaon jälkeen ja loppuilta sujui rupatellessa grillimakkaran ja nuotiokahvin ääressä.

Kiitos kaikille osallistujille mukavasta illasta!