Helsingin yhdistyksen 30.8.2017 järjestämä rannaltaongintakilpailu keräsi jälleen kerran varsin runsaan karavaanariporukan Vuosaaren Uutelaan. Järjestäjiä ilahdutti erityisesti sen, että lasten sarjassa oli jälleen osanottaja.

Ahti sitä vastoin ei ollut tällä kertaa lainkaan myötämielinen, jonka vuoksi suurin osa kilpailijoista jäi kokonaan vaille saalista. Kokemusta kuulemma karttui sen edestä. Saaliin puutteeseen saattoi kilpailijoiden mielestä vaikuttaa erityisesti kuluneen kesän säätila sekä se, että kilpailupaikan Kallahden puolella tuuli todella paljon kun taas avomeren puolella oli suorastaan tyyntä. Kallahden puolella onkineet kertoivat sormiensa jäätyneen kovassa tuulessa, kun hanskat muutoin lämpimänä päivänä oli jätetty kotiin.

Kisan voittaja selvisi kuitenkin punnituksessa aika nopeasti. Yleiskilpailun ja miesten sarjan voiton vei Janne Pehkonen tuloksella 400 grammaa. Kiertopalkintoon saatiin näin ollen uusi nimi. Jannen pussista löytyi myös kisan ylivoimaisesti suurin kala.
Miesten sarjan toiseksi sijoittui Mauno Lepistö tuloksella 90 grammaa; Maunon pussista löytyi kilpailun pienin kala sekä lukumäärällisesti eniten kalaa, 8 kappaletta.
Naisten sarjan voiton vei Siru Vaulakari tuloksella 90 grammaa, ennen Aila Lepistön 30 grammaa painavaa saalista.
Lasten sarjan voiton pokkasi Aapo Ala-Kokkila; Aapon saalis painoi niin ikään 30 grammaa.

Palkintojen jaon jälkeen nautittiin eväistä ja nokipannukahvista samalla kun vaihdettiin mielipiteitä parhaista kalapaikoista.

Kiitos kaikille osallistujille mukavasta illasta!