Syksyinen aamu oli pirteän kirpakka. Meidän talkoolaisten päivä alkoi perjantaina kello 8.00 aamupalalla, jonka Kristiina ja Martti valmistivat. Suunnittelimme koristelua ja ohjelmalehtisten paikkaa. Etsimme vielä kadoksissa olevia palkintoja ja valmistelimme lauantai-illan arpajaisten kulkua. Tunnelma oli iloisen odottavainen, sillä uskoimme, että rentomielinen Kantritapahtuma kiinnostaa monia.
Hädin tuskin olimme saaneet porttiteltan pystytettyä ja koristeet levitettyä, kun jo ensimmäinen vaunukunta kaasutti paikalle. Väkeä saapui paikalle pitkin päivää ihan mukavasti, vaikka samana viikonloppuna oli tapahtumakalenterissa monia mukavia treffejä. Sappeen saunat olivat lämpiminä iltapäivän ja illan ajan aina kello 23.00 asti. Tosin karaokekuninkuuskisaan ilmoittautuminen alkoi jo kello 19.00 ja itse kisa lähti käyntiin kello 20.00. Karaokelaulajia osallistui kisaan lähes kolmekymmentä. Oli ilo kuunnella ja katsella heidän esiintymistään. Kello oli jo melkein yksitoista kun parhaat laulajat olivat selvillä. Kisa oli kova ja hyviä laulajia oli monta. Sappeen karaoke kuninkaallisten naistensarjan voittajaksi selviytyi Mervi Niinijärvi ja miesten voiton vei Reijo Leiviskä. Ilta jatkui pitkään iloisessa ja rennossa kantritunnelmassa.

Lauantai-aamu alkoi perinteisesti lipunnostolla ja puheenjohtajan tervehdyssanoilla. Arpojen myyjät olivat myös paikalla. Arpajaiset ovat todella vanha ja välttämätön perinne karavaanarien treffeillä. Pääpalkintona oli tällä kertaa iso matkajääkaappi.
Avajaisten jälkeen kokoonnuimme Ravintola Huipun tanssilattialle opettelemaan rivitanssia. Opettajanamme oli Kirsi Uusitalo DancALot Gang rivitanssiryhmästä. Tanssin opettelijoita riitti ihan tungokseen asti. Kahden tunnin rupeama nosti hien pintaan, mutta se ei haitannut menoa. Innostuneita ja iloisia ilmeitä näkyi tanssilattian täydeltä. Samaa toivottiin yleisön pyynnöstä ensivuonna uudestaan.

Iltapäivä jatkui ponilla ratsastaen, koko perheelle sopivalla, mutta aika rajulla tarkkuutta taitoa ja hoksottimia vaativalla Sappeen Champions joukkuekisalla. Lapset kilpailivat omissa lajeissaan ja sarjoissaan. Kisailijoita oli reilusti ja hauskaa riitti. Tarja ja Mari järjestivät vielä lapsille tikkupullanpaistoa kodalla nuotion ääressä.

Saunat täyttyivät illan tansseihin valmistautuvista karavaanareista. Country Express esiintyi 21.30 alkaen kolme 45 minuutin jaksoa. Ennen orkesteria ja ensimmäisellä väliajalla DancALot Gang tanssiryhmä esitti meille vauhdikasta rivitanssia ja country rokkia. Tanssien tunnelma oli aito countryhenkinen ja sykähdyttävä. Tutut klassikot raikuivat salissa. Kansa viihtyi tanssien ja seurustellen paikalla jälleen valomerkkiin saakka. Ilta oli menestys ja orkesteri County Express soi entiseen malliin loistavasti. Karjaan Kantrilegendat ottivat yleisönsä.

Sunnuntaina ennen Tanssipolkurasteja piti käydä tarkistamassa Ravintola Huipussa voittoarvat ja nautiskella kupillinen kahvia, jotta ajatukset olivat kirkkaina Hemmon ja Hennin laatimille visaisille kysymyksille. Palkintojen jako ja lipunlasku päättivät mukavan, virkistävän talkoo viikonlopun. Kiitos kaikille osallistujille, joista pisimmältä tulijat olivat Oulusta ja Seinäjoelta. Te teitte sen tunnelman ja toitte iloisen itsenne viettämään aikaa kanssamme. Nähdään taas ensisyksynä.