Mistä on kyse?
Caramba on matkailuvaunuyhdistelmällä käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä ja kiinnostusta matkailuvaunuyhdistelmän käsittelystä.

Talvimaailmanmestaruuskilpailu 2011
Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun historian ensimmäinen Caramban talvimaailmanmestaruuskilpailu ajettiin Rajamäellä 26.2.2011. Tapahtumaa isännöi SF- Caravan Hyvinkään seutu ry. Kilpailu oli houkutellut paikalle 10 kilpailijaa sekä yllättävän runsaan yleisön, kun ottaa huomioon talvisen kelin ja hiihtoloman päättäjäisviikonlopun.

Talvikisassa ajettiin normaaliin carambatyyliin kaksi kierrosta, josta jälkimmäinen, talviurheilusta kun oli kyse, hiihdosta tutulla takaa-ajoperiaatteella eli ensimmäisen kierroksen paras aloitti. Kilpailijoiden joukosta tosin kommentoitiin, että oikeassa takaa-ajossa lähdetään tietyn ajan päästä toisen perään radalle, jolloin ohitukseen on todellinen mahdollisuus… Ensimmäisen kierroksen rata koostui sekä merkkiajoista tutuista kuvioista että carambakuvioista; toisella kierroksella liukasteltiin yksinomaan carambakuvioiden keilojen lomitse. Talvisen kelin lisäksi lisäsi haastetta käytössä ollut peräkärry, joka ajoittain etsi omat ajolinjansa yrittäen kylki edellä kaataa keiloja ja käyttäytymällä muutenkin täysin erilailla kuin kilpailijoille tuttu vaunu.

Ensimmäiseksi epäviralliseksi maailmanmestariksi ajoi lähes virheettömällä ajolla Helsingin yhdistyksen Elis Bussman. Hyvinkään Janne Kallio sijoittui täpärästi toiseksi, Väst-Nylandin Toni Westerlundin ollessa upealla suorituksella kolmas.

Ensimmäisen epävirallisen Caramban talvimaailmanmestaruuskilpailun viralliset tulokset ovat:

1. Elis Bussman Helsinki 3.28.75
2. Janne Kallio Hyvinkää 3.53.89
3. Toni Westerlund Väst-Nyland 4.36.28
4. Olof Bussman Väst- Nyland 4.54.75
5. Ilari Lepola Riihimäki 5.11.90
6. Timo Aho Helsinki 5.43.85
7. Ralf Friberg Väst- Nyland 5.53.18
8. Jari Nurmi Hyvinkää 7.21.00
9. Ralf Hietaniemi Väst- Nyland 7.24.96
10. Seppo Rintala Hyvinkää 13.13.03

Kisan jälkeen esitettiin toivomus, että mestaruuskisoja järjestettäisiin samalla humoristisella ajatuksella jatkossakin. Kisassa oli kunnon talviurheilutunnelmaa, joskin Holmenkollenilta tuttu lehmänkellojen kalke puuttuikin. Ehkä niitä on sitten ensi kerralla.