Mistä on kyse?
Caramba on matkailuvaunuyhdistelmällä käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Caramba on mielenkiintoinen ja taitoa vaativa harrastus kaikille, joilla on urheiluhenkeä ja kiinnostusta matkailuvaunuyhdistelmän käsittelystä.

Talvimaailmanmestaruuskilpailu 2012
Kuluvan vuoden Caramba- kauden aloitti Rajamäellä 25.2.2012 ajettu epävirallinen talvimaailmanmestaruuskilpailu. Kilpailua isännöi SF- Caravan Hyvinkään seutu ry. Kilpailuun osallistui tällä kertaa yhdeksän kilpailijaa; yleisöä kilpailu keräsi aina Kotkaa myöten.

Talvikisassa ajetaan normaaliin carambatyyliin kaksi kierrosta, mutta rata koostui tällä kertaa kesäisestä Carambasta poiketen vain kahdesta kuviosta. Kilpailijat odottivat saavansa taas testata viime vuonna käytössä ollutta peräkärryä, mutta järjestäjät olivat luopuneet siitä sen oikullisuuden takia ja tuoneet kisapaikalle ihan oikean vaunun. Kisapaikalle olisi kaivattu myös F1-tallien kaltaista varikkoa, sillä yksi vetoauto rikkoutui ja vaunun lukittuva jarru aiheutti päänvaivaa ainakin yhdelle kilpailijalle. Jäiselle ajokentälle yön aikana satanut pakkaslumi toi kisaan lisäksi paljon luontaista sutimista. Kilpailijat joutuivat siis koetukselle.

Epävirallisen talvikisan maailmanmestariksi ajoi tänäkin vuonna Helsingin yhdistyksen Elis Bussman. Riihimäkeä edustava Ilari Lepola oli toinen ja Väst-Nylandia edustava Olof Bussman kolmas.

Epävirallisen talvimaailmanmestaruuskilpailun viralliset tulokset ovat:

1. Elis Bussman Helsinki 3.27.28
2. Ilari Lepola Riihimäki 4.48.98
3. Olof Bussman Väst- Nyland 5.29.35
4. Janne Kallio Hyvinkää 5.29.57
5. Ralf Friberg Väst- Nyland 6.27.85
6. Timo Aho Helsinki 14.42.59
7. Jari Nurmi Hyvinkää 19.23.20
8. Timo Kärkkäinen Hyvinkää  
9. Leo Kallio Hyvinkää  

Kisan jälkeen kokeiltiin vielä, miten kuvioiden suorittaminen eteenpäin ajaen onnistuu silloin, kun vaunu laitetaan ajoneuvon etupuolella olevaan vetokoukkuun. Tulokset eivät olleet kovin rohkaisevia.